6.3.15

Αβραμόπουλος: Εχω λόγο, φωνή και άποψη...


BINTEO...
Συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια είχε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Μπορεί γεωγραφικά να είμαι στις Βρυξέλλες, αλλά...
η καρδιά μου είναι εδώ», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Ελληνας επίτροπος, κατά τη συνάντηση με τον Κ. Παπούλια. 

«Ως εκ της θέσεώς μου, έχω και λόγο και φωνή και άποψη σε ό,τι αφορά στην πατρίδα μας», ανέφερε. 

Ο Κ. Παπούλιας ευχήθηκε στον Δ. Αβραμόπουλο «το καλύτερο, σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει προβλήματα και ιδιαίτερα στον τομέα τον δικό σας. Και νομίζω ότι θα κάνετε το καλύτερο για να προωθήσετε και προβλήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ



Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Καλωσορίσατε. Τι νέα μας φέρνετε;

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, πρέπει πρώτα απόλα να σας πω ότι σήμερα σας επισκέπτομαι με τρεις ιδιότητες: του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, του Έλληνα πολιτικού που για 10 ολόκληρα χρόνια, επειδή συνέπεσε η περίοδος της θητείας σας με τη δική μου συμμετοχή στα κυβερνητικά σχήματα, αλλά και του Έλληνα πολίτη.

Έκρινα λοιπόν ότι τώρα, στο παρά πέντε της αποχώρησής σας από το ύπατο αυτό εθνικό και θεσμικό αξίωμα, να σας ευχαριστήσω γιατί όλο αυτόν τον καιρό αισθάνθηκα τη στήριξη, την εμπιστοσύνη, αλλά - σε πολλές περιπτώσεις - και τη σοφία των συμβουλών σας, ιδιαίτερα για την περίοδο που ήμουν στο Υπουργείο Εξωτερικών και Άμυνας.

Υπήρξατε ένας από τους σταθερότερους παράγοντες ασφάλειας για τη χώρα, για την κοινωνική μας γαλήνη, για την πολιτική και εθνική μας συνεννόηση, και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές.

Σήμερα, ζούμε μια νέα πραγματικότητα. Όλοι γνωρίζουν στην Ελλάδα πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Από τη θέση μου και εγώ συμβάλλω, στο βαθμό βέβαια που μπορώ, και εύχομαι τα καλύτερα για την πατρίδα μας. 

Πάντοτε έχοντας κατά νου, αυτό που και εσείς διδάξατε και υπηρετήσατε και εγώ έχω κομμάτι της συνείδησής μου ότι πρέπει να προασπίζουμε και να ενισχύουμε την εθνική μας συνοχή, τη λαϊκή και εθνική ενότητα, ιδιαίτερα απαραίτητα στοιχεία για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να πορευθούμε με αισιοδοξία.

Σας ευχαριστώ για όλη αυτή την περίοδο και να ξέρετε ότι κρατώ τα καλύτερα και σας εύχομαι ο Θεός να σας δίνει δύναμη, υγεία, γιατί παρά το γεγονός ότι δεν θα είστε πλέον εδώ, υπάρχει ανάγκη και των συμβουλών σας και των οδηγιών σας.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Ευχαριστώ, κύριε Επίτροπε. Θέλω και εγώ να σας ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία που είχαμε σε δύσκολες στιγμές. Νομίζω ότι υπήρξε μια συναντίληψη για να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις, οι οποίες ήθελαν ειδικό χειρισμό. 

Υπήρξατε πάντοτε, στα Υπουργεία που υπηρετήσατε, άνθρωπος που κατανοούσε τα προβλήματα. Δεν λέγω για το Υπουργείο Εξωτερικών, για το οποίο ήσασταν γυμνασμένος από πριν στα θέματα αυτά, αλλά γενικά χαίρομαι που υπογραμμίζετε πράγματα για τα οποία και εγώ πάλαιψα όλη αυτή τη δεκαετία: για την εθνική συνοχή και τη γαλήνη για την πατρίδα μας. 

Σας εύχομαι το καλύτερο, σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει προβλήματα και ιδιαίτερα στον τομέα τον δικό σας. Και νομίζω ότι θα κάνετε το καλύτερο για να προωθήσετε και προβλήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα.

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, ο Πρόεδρος Γιούνκερ μου έχει εμπιστευθεί ένα πολύ ισχυρό Χαρτοφυλάκιο. Είναι πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει τόση δύναμη στα χέρια της, στη διαδικασία του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. 

Η ασφάλεια της Ευρώπης και η συνοχή της Ευρώπης, το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης και του ασύλου, που αυτή τη στιγμή είναι στον υψηλότερο βαθμό προτεραιοτήτων ανάμεσα σε όλα τα κράτη μέλη. 

Από την άλλη μεριά όμως, ως εκ της θέσεώς μου, έχω και λόγο και φωνή και άποψη σε ό,τι αφορά στην πατρίδα μας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μπορεί γεωγραφικά να είμαι στις Βρυξέλλες, αλλά η καρδιά μου είναι εδώ.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Νάστε καλά. Σας εύχομαι καλή δύναμη.

Δείτε το Βιντεο, ΕΔΩ...

πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: