5.3.15

Αγριο επεισόδιο Μισέλ – Βλάχου ...



Στους "αντάρτες" κι ο Χατζηδάκης...
«Άναψαν τα αίματα» μεταξύ Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου και Γιώργου Βλάχου στην μαραθώνια συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ, με τους δύο να ανταλλάσουν βαριές κουβέντες.

«Με τόση κριτική αναρωτιέται κανείς γιατί είστε...
ακόμα μαζί μας. Πέστε κ έναν καλό λόγο», είπε η Ασημακοπούλου στον Βλάχο.

«Μας βρήκατε εδώ», ήταν η απάντηση του βουλευτή, με την πρώην εκπροσωπο του κόμματος, να του λέει: «Ναι αλλά τώρα είμαι και εγώ εδώ».

Στους "αντάρτες" κι ο Χατζηδάκης 

Στους "αντάρτες" συγκαταλέγεται και ο  Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος στην ομιλία του ανέλυσε το πολιτικό σκηνικό, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, δεν θα είναι απλή για τον ίδιο, ούτε ακίνδυνη για τον τόπο. Αλλά και ούτε αδιάφορη για τη ΝΔ που πρέπει να είναι το ταχύτερο έτοιμη, αξιόπιστη και συντεταγμένη για να αντιμετωπίσει τις νέες σύγχρονες σύνθετες προκλήσεις.
 Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ψύχραιμη ανάλυση της σύνθετης πραγματικότητας, αυτοκριτική, ανανέωση και αξιοπιστία πρέπει να είναι βασικές παράμετροι της πορείας μας».

Εστίασε την κριτική του, πρώτον,  στη διαχρονική στάση της ΝΔ απέναντι στην κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι απέναντι στα μνημόνια  «ακολούθησε μία πορεία που μπέρδεψε την εκλογική βάση μας» και, δεύτερον, στα στρατηγικά λάθη που έγιναν μετά τις ευρωεκλογές αναφέροντας μεταξύ των άλλων ότι: «τραβήξαμε χειρόφρενο στις μεταρρυθμίσεις και δώσαμε άλλοθι στην αντιμνημονιακή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ», «η βιασύνη να δηλώσουμε ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο υπονόμευσε την προσπάθειά μας», «βρίσκω ακατανόητη την άρνησή μας στο debate».

O Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε να προχωρήσει η ΝΔ σε συνέδριο το οποίο θα σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Για να γίνουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα: καταστατικό, οργανωτικό, επικοινωνιακό, ηγετική ομάδα. Επανέλαβε εμφατικά ότι η φυσιογνωμία του κόμματος οριοθετείται από την καραμανλική και φιλελεύθερη παράδοση και ότι η ΝΔ πρέπει να έχει αταλάντευτη στάση απέναντι στο εθνικό καρκίνωμα του λαϊκισμού. Κατέθεσε 6 προτάσεις για να ξαναγίνει η ΝΔ αξιόπιστη κυβερνητική εναλλακτική λύση και πιο ελκυστική στο εκλογικό σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: