5.3.15

"Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά παλεύονται"...

Συνάντηση πέραν της μίας ώρας είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του κόμματος "Το Ποτάμι" Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, είπε ότι ...
ενημέρωσε αναλυτικά τον πρωθυπουργό για τα ταξίδια του στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και τη Ρώμη.

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε ταυτόχρονα στον πρωθυπουργό την ανησυχία του και του είπε ότι «πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας».

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε από την πλευρά του για τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα και τις προτάσεις τις οποίες θα καταθέσει η χώρα τη Δευτέρα, στο Eurogroup.

Επίσης, ο πρωθυπουργός και ο κ. Θεοδωράκης αντάλλαξαν απόψεις για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα προβεί η κυβέρνηση, με τον κ. Θεοδωράκη να χαρακτηρίζει τη συζήτηση ενδιαφέρουσα, καθώς «βοήθησε να κατανοήσουμε αυτά που σκέφτεται η κυβέρνηση, αλλά και η κυβέρνηση να καταλάβει πως υπάρχουν μεταρρυθμιστικές προτάσεις που μπορούν να ενταχθούν στην πρότασή της προς τους εταίρους μας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «ανεξαρτήτως του τι συνέβη σήμερα στην Κύπρο (σ.σ. αποφάσεις της ΕΚΤ στη Λευκωσία), νομίζω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για τη χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παλεύονται».

«Πρέπει -και το είπα και στον πρωθυπουργό- η τελευταία απόφαση του Eurogroup να είναι μια απόφαση σεβαστή και από τους εταίρους μας, και να μην κάνουν πίσω, όπως κι εμείς δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Και να πάμε σε μεταρρυθμίσεις. Με οδηγό, δηλαδή, την απόφαση τού Eurogroup, να πάμε τα πράγματα πιο μπροστά, γιατί υπάρχουν και δυνάμεις στην Ευρώπη που θέλουν να πάνε τα πράγματα και πίσω από την απόφαση του Eurogroup» προσέθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός τού είπε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους υπουργούς ώστε τη Δευτέρα να υπάρχουν σοβαρές και συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας: «Ελπίζω όντως να είναι έτσι».

Σε ερώτηση αν εκτιμά ότι αυτές οι προτάσεις θα πείσουν τους εταίρους, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «είπα στον πρωθυπουργό -και συμφώνησε γιατί το ξέρει- πως δεν είναι η εποχή για μεγάλα λόγια και πολλές-πολλές δηλώσεις και ωραίους τίτλους. Είναι η εποχή των συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων. Εμείς σαν “Ποτάμι” έχουμε πει πως υπάρχει μια αμηχανία σε αυτό από την πλευρά της κυβέρνησης, ότι δίνουμε τίτλους, αλλά δεν δίνουμε περιεχόμενο. Συμφώνησε και ο πρωθυπουργός ότι ήταν λίγο το χρονικό διάστημα, αλλά από εδώ και πέρα θα υπάρχει περισσότερη ουσία και περισσότερο περιεχόμενο».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα όσα έγιναν με την πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Θεοδωράκης, είπε ότι «είπαμε στην κ. Κωνσταντοπούλου, μιλώντας και με κάποιους επιφανείς συνταγματολόγους της χώρας, ότι εκτός από τον πρόεδρο της Βουλής, υπάρχουν κι άλλοι αρμόδιοι να κρίνουν την συνταγματικότητα των νόμων και ότι πρέπει ο καθένας να περιοριστεί στον ρόλο του και να μην νομίζει ότι είναι για όλες τις λύσεις»...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: