3.3.15

Στρατούλης: «Κατά κύματα» θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης...

Το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης «μπορεί να εφαρμοστεί όλο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας, πω,ς πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή των ...

όσων εξαγγέλθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
«Κακά τα ψέματα, από αυτό θα κριθούμε» σημείωσε στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας, πως, η εφαρμογή του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης θα «έρθει κατά κύματα».
Πρόσθεσε πως στόχος της κυβέρνησης παραμένει η «διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους», καθώς «μόνο με απομείωση θα γίνει βιώσιμο». Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Αθήνα να χρειαστεί να συμβιβαστεί με μια ενδιάμεση λύση.
Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, ο κ. Στρατούλης επαναβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να γίνει καμιά μείωση κύριων ή επικουρικών συντάξεων, λέγοντας μάλιστα πως αρνήθηκε να υπογράψει την προϋπάρχουσα υπουργική απόφαση που θα επέφερε μείωση 7% στις επικουρικές.
Για τα ασφαλιστικά Ταμεία, είπε πως υπάρχουν χρήματα και εκτίμησε ότι με τη νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα εισρεύσουν 400 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα σε σχέση με τη ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης.
Επανέλαβε επίσης, πως θα επανέλθει η 13η σύνταξη για συνταξιούχους με μηνιαίες αποδοχές κάτω των 700 ευρώ, η οποία - όπως είπε - θα καταβληθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2015.
Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο αναπληρωτής υπουργός, ανέφερε πως στόχος είναι η σταδιακή αποκατάστασή του μέσα στο 2016, ενώ προανήγγειλε πως το νομοσχέδιο για την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: