6.3.15

"Πυρετός" διαβουλεύσεων για τον πρωθυπουργό...

Πυρετός διαβουλεύσεων για τον Πρωθυπουργό
Σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους ξεκινά εκ νέου ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ σήμερα η ελληνική κυβέρνηση θα αποστείλει επιστολή στο Eurogroup με τις νέες...
μεταρρυθμίσεις που προτείνει.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο και εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να έχει τηλεφωνικές επαφές με σειρά ξένων ηγετών, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Αμέσως μετά, δε, για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζει νέο κύκλο επαφών στις Βρυξέλλες, αλλά και το Παρίσι. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντήσει, μεταξύ άλλων, την προσεχή Τετάρτη τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μία μέρα μετά, την Πέμπτη, θα ταξιδέψει στο Παρίσι, προκειμένου να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΟΣΑ. Εκεί θα έχει τη δεύτερη κατά σειρά συνάντησή του από τότε που ανέλαβε καθήκοντα Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, ενώ, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, θα συναντηθεί και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στο μεταξύ, στην κυβέρνηση εμφανίζονται καθησυχαστικοί σε σχέση με την απόφαση της ΕΚΤ και του Μάριο Ντράγκι. Επιμένοντας πως η εν λόγω απόφαση «δεν δημιουργεί κανένα επιπρόσθετο πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα», στο Μέγαρο Μαξίμου εστιάζουν στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση της υλοποίησης της απόφασης του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

Σήμερα, πάντως, στις εννιάμιση το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στην Κύπρο, στην οποία και παραβρέθηκε ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να του ζητήσει τότε να «βάλει πλάτη» για τη χώρα. Στο Μέγαρο Μαξίμου, άλλωστε, δεν είναι λίγοι όσοι έκαναν λόγο για πολιτική στάση της ΕΚΤ, από τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα και θεωρητικά ήταν υποχρεωμένη να τη βοηθήσει.

 real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: