6.3.15

Πάλι δίκιο είχε…

ven11
Ο λόγος για ποιον άλλο; Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις του Διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για την ποσοτική χαλάρωση, θυμήθηκε...
τι έλεγε δύο μέρες πριν από τις εκλογές ο ίδιος και τι ο Αλέξης Τσίπρας, εν είδει …παραδείγματος για την σχέση αλήθειας – Δημοκρατίας.
ven11
Θυμίζοντας ότι στις 22 Ιανουαρίου ο Μάριο Ντράγκι είχε ανακοινώσει πως οι αγορές ελληνικών τίτλων θα είναι δυνατό να αρχίσουν μόνο από τα μέσα Ιουλίου, αφού θα έχουν αποπληρωθεί τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν τότε, καθώς ήδη η ΕΚΤ διαθέτει σημαντικές ποσότητες ελληνικών ομολόγων που υπερκαλύπτουν την ποσοστιαία συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η Χαριλάου Τρικούπη, έσπευσε να σχολιάσει ότι «στο πλαίσιο της καλλιέργειας προεκλογικών ψευδαισθήσεων» ο κ.Τσίπρας είχε τότε χαιρετίσει την απόφαση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τόσο την απόφαση όσο και τις δηλώσεις του κ.Τσίπρα, είχε εκφράσει την βαθιά του ανησυχία. «Παρακολουθώ σήμερα να γίνεται μια κραυγαλέα, χονδροειδής παρερμηνεία των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δημιουργούνται ψευδαισθήσεις. Ελπίζω αυτά να τα λένε για να τα ακούει η κοινή γνώμη και όχι να τα πιστεύουν οι ίδιοι. Γιατί άκουσα και νωρίτερα τον κ. Τσίπρα να λέει ότι “ο κ. Ντράγκι είπε πως το πρόγραμμα για την Ελλάδα μπορεί να αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιούλιο, άρα έχουμε καιρό έως τον Ιούλιο να δούμε τι θα κάνουμε ως χώρα”. Εάν το έχει κατανοήσει έτσι, ανησυχώ βαθύτατα. Εάν το έχει κατανοήσει σωστά και το παρουσιάζει έτσι ψευδώς προς τον ελληνικό λαό, δεν είναι σωστό αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είναι τόσο ανησυχητικό, εντάσσεται στα προεκλογικά εύκολα λόγια χωρίς αντίκρισμα», είχε πει μεταξύ άλλων, κάνοντας λόγο για τερατώδη σύγχυση.

Αφού δε, σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ παρατίθεται ένα τεράστιο απόσπασμα σχετικής αναφοράς του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστηρίζεται με νόημα ότι τότε λίγοι έδωσαν σημασία στις προειδοποιήσεις του, προτιμώντας οι περισσότεροι τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα. «Σήμερα μπορούμε όλοι να κατανοήσουμε καλύτερα τη δύσκολη σχέση αλήθειας και Δημοκρατίας», λένε οι συντάκτες της ανακοίνωσης, σχεδόν πανηγυρίζοντας την επιβεβαίωση του προέδρου τους.

Διότι, είπαμε, πάνω από όλα, η …πορεία της χώρας.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: