4.3.15

Γιούνκερ: Οι εκλογές δεν αλλάζουν τις συνθήκες...



Nτάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει τρίτο πακέτο στήριξης...
«Οι εκλογές δεν αλλάζουν τις συνθήκες», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα "El Pais". Kαι συμπλήρωσε: «Είναι σαφές ότι μπορεί να υπάρξει μία...
άλλη προσέγγιση στην ελληνική κρίση, μπορεί ακόμη να υπάρξει και περισσότερη ευελιξία. Η νίκη του Τσίπρα όμως, δεν σου δίνει το δικαίωμα να αλλάξεις τα πάντα».

Όπως μεταδίδει το ΜΝΙ, ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε μάλιστα πως πολλές από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα πιθανότατα δεν θα υλοποιηθούν και υποστήριξε πως κάποιος πρέπει να το εξηγήσει αυτό στους Έλληνες ψηφοφόρους. «Ο Τσίπρας έχει την ικανότητα να θέτει τις σωστές ερωτήσεις. Ποτέ όμως, δεν έδωσε απαντήσεις» δήλωσε.

Nέα επίθεση του Γερούν Ντάισελμπλουμ στη νέα ελληνική κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του Eurogroup παραχώρησε συνέντευξη στην ολλανδική τηλεόραση, σύμφωνα με το Bloomberg, και κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ελλάδας πως «κέρδισε τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν έχει χρήματα να υλοποιήσει»

H Ελλάδα χρειάζεται την προστατευτική «ομπρέλα» του προγράμματος στήριξης, ενώ μένουν πολλά να γίνουν, υποστήριξε ακόμη ο πρόεδρος του Eurogroup, προσθέτοντας ότι  δεν έχουν γίνει πολλά μέχρι στιγμής και ότι μένει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. «Υπάρχει πολλή ρητορική στο εσωτερικό. Κέρδισαν τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν έχουν χρήματα να υλοποιήσουν», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε απολύτως αναληθή τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ελλάδα να χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο στήριξης ύψους 30-50 δισ. ευρώ. «Αυτό που έχουμε πει είναι πως όταν το υφιστάμενο πρόγραμμα ολοκληρωθεί με μια καλή συνεργασία Ελλάδας-Ευρωζώνης και εάν η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να το κοιτάξουμε. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι συγκεκριμένο και σίγουρα δεν γνωρίζω κάτι για τα ποσά», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: