6.3.15

Βράβευση Σφακιανάκη...



Με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Μαρτίου 2015, το 1ο Συνέδριο Ψηφιακής Ασφάλειας ICT Security World Congress που διοργάνωσε το Greek ICT Forum με... 
τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τιμώμενο πρόσωπο του Συνεδρίου  ήταν ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος παρέλαβε το Βραβείο «Ασπίς» των ICT Security Awards από τον Πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ, Ομότιμο Καθηγητή Ιωάννη Χρυσουλάκη.
Σε ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση ο κ. Μ. Σφακιανάκης περιέγραψε στους 1.000 και πλέον συμμετέχοντες την πρόσφατη επ’ αυτοφώρω σύλληψη του «παιδόφιλου με το Βαν» που συγκλονίζει το Πανελλήνιο, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «Καθημερινά και για 24ώρες το 24ώρο δίνουμε αγώνα για να σώσουμε ζωές. Λαμβάνουμε κατά μέσο όρο 120 καταγγελίες την ημέρα. Τα αποτελέσματα της υπηρεσίας που προΐσταμαι αναγνωρίζονται διεθνώς και επικροτούνται. Χαίρομαι γιατί έχω συνεργάτες που είναι πρώτα άνθρωποι και μετά επιστήμονες με μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Όταν τα ξημερώματα της Κυριακής υπήρξε η καταγγελία με το βιαστή παιδόφιλο όλοι τους έδωσαν παρών, όπως η «κυψέλη με το μελίσσι». Όλοι τους συνέδραμαν ώστε να πιαστεί επ΄ αυτοφώρω ο επικίνδυνος κακοποιός. Ακινητοποίησαν με το σώμα τους το βανάκι και κινδύνεψαν να βρεθούν κάτω από αυτό. Όταν σώσαμε το 12χρονο, αισθανθήκαμε ότι σώσαμε ακόμη μια ζωή».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, εξήρε το έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που αριθμεί διάσωση χιλιάδων νέων από τα «ψηφιακά δίχτυα» σύγχρονων κακοποιών και αποτροπή δεκάδων αυτοκτονιών. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην «αναπόφευκτη πραγματικότητα που υποχρεώνει δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να επενδύουν στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να αποτρέπονται περιπτώσεις κυβερνοεπιθέσεων, απάτης, και άλλων αξιόποινων πράξεων στο διαδίκτυο. Στην κατεύθυνση αυτή το ΕΚΔΔΑ επιμορφώνει στελέχη του δημοσίου σε ζητήματα που σχετίζονται τόσο με  την ανάπτυξη, όσο και με την ασφάλεια των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Επιπλέον, φιλοξενεί και υποστηρίζει τεχνολογικά κυβερνητικές πρωτοβουλίες και ιστοτόπους, όπως είναι το opengov και η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων». Τέλος, ο κ. Ι. Χρυσουλάκης γνωστοποίησε πως το ΕΚΔΔΑ, ως πιστοποιημένη Ακαδημία της MICROSOFT, χορηγεί στα στελέχη της δημόσιας διοίκησης δωρεάν μαθήματα εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) για όλα τα προϊόντα λογισμικού που αναπτύσσει και διαθέτει η εταιρία.

Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Ι. Χρυσουλάκης, απονέμει στον Ταξίαρχο της ΕΛΑΣ, Μ. Σφακιανάκη, το βραβείο «Ασπίς» των ICT Security Awards.

Δεν υπάρχουν σχόλια: