2.3.15

Κορωνάκης: «Θα βρεθούμε εκεί που πραγματικά χτυπά η καρδιά της κοινωνίας»...


HXHTIKO...
Το άνοιγμα του κόμματος εκεί που πραγματικά χτυπάει η καρδιά της κοινωνίας, έθεσε ως βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ο νέος γραμματέας της ΚΕ, Τάσος Κορωνάκης, μιλώντας στο...
"Κόκκινο".
"Νέα εποχή, χρειαζόμαστε νέο κόμμα. Είναι μεγάλη ευθύνη, ύψιστη τιμή να σου εμπιστευθούν τη θέση του γραμματέα της ΚΕ. Με αυτό το βάρος, το κόμμα πρέπει να παίξει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Πρέπει πρώτα απ' όλα το κόμμα να ανοίξει στην κοινωνία με όρους πολιτικούς, να στηρίξει πλατιές κινήσεις δημοκρατίας μες τη κοινωνία, σκέψεις όπως αυτές του κοινωνικού ελέγχου στις δημόσιες επιχειρήσεις, ο νέος ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος και των αριστερών στους χώρους εργασίας", τόνισε ο Τάσος Κορωνάκης, θέτοντας τις βασικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ.

"Έχουμε μία μάχη μπροστά μας, κι αυτή τη μάχη την ανοίγεις να συμμετέχουν κι άλλοι που είναι εκεί έξω, να τους συναντήσεις και να βρεις τους χώρους ώστε να βρεις την μεγάλη συσπείρωση και να τη στεριώσεις.

Το κόμμα εκτός από το να στηρίζει την κυβέρνηση αλλά και να την ελέγχει, πρέπει να αποτελεί τον αισθητήρα των πολιτικών που εφαρμόζονται, μες την κοινωνία, κι όχι και μεταβιβάζει απλώς, αλλά να το φιλτράρει και να το διαμορφώνει".

Επεσήμανε πως είναι "διακριτός ο ρόλος του κόμματος και της κυβέρνησης" και τόνισε: "Θα χρειαστεί εδώ και επινοητικότητα και σοβαρή προσπάθεια οργανωτικής ανασυγκρότησης όλου του κόμματος. Αυτούς τους 4 μήνες θα δώσουμε και μία μάχη με τον εαυτό μας. Επιτακτικό σήμερα το άλμα προς τη σοβαρότητα. Από το
τι θα κάνει η νεολαία μας, πέρα από την οικονομία, στον πολιτισμό, διαβουλεύσεις για κρίσιμα νομοσχέδια.

Πρέπει όλοι μας να αυτοεκπαιδευτούμε, να αναβαθμίσουμε την λειτουργία μας για να καλύπτουμε τις ανάγκες μας στο εσωτερικό μας, να γίνεται κριτική σε όργανα που λειτουργούν, όχι να τρέχουμε και να σχολιάζουμε πίσω από την κυβέρνηση, αλλά το κόμμα να βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινωνίας, μέσα από τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, εκεί που χτυπάει πραγματικά η καρδιά της κοινωνίας, κι αυτό δεν θα γίνει με κριτική μέσω των social media".

Δεν υπάρχουν σχόλια: