5.3.15

Πρωινός ρατσισμός...



Αντα Ψαρρά

Το ρεπορτάζ του MEGA για τους «καταραμένους» μετανάστες και πρόσφυγες, στα γνωστά πλαίσια της ενημέρωσης-τρομοκράτησης του κόσμου για τα «φοβερά» επακόλουθα της απελευθέρωσης των ανθρώπων, ήρθε να συμπληρώσει την προχθεσινή κόντρα με την υπόθεση του εγγράφου Νίτσα.

Από το πρωί τη σκυτάλη πήρε το...
ραδιόφωνο του ΔΟΛ για να μας πείσει ότι οι περίπου 1.500 κρατούμενοι της Αμυγδαλέζας μαζί με τους υπόλοιπους που αφήνονται από τα κέντρα κράτησης θα… πνίξουν την Αθήνα.

Στρατόπεδα που ούτε προσωρινά ήταν ούτε καν παρείχαν στους μετανάστες τα μίνιμουμ για να επιζήσουν.

Βαφτίζοντας όλους τους ανθρώπους «Πακιστανούς», οι δημοσιογράφοι αποφάνθηκαν: «Αν αυτή είναι η νέα μεταναστευτική πολιτική, να τους βγάζουμε από τα κέντρα προσωρινής (!) κράτησης και τους αφήνουμε στα παγκάκια της Κουμουνδούρου, τότε τι να πούμε!»

Τι κι αν ο υπουργός λίγες ημέρες πριν τους πληροφορούσε ότι δεν απειλεί κανέναν το να ζήσουν -ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες που ζουν ήδη στην Ελλάδα και είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες- κι αυτοί οι 3.000 αποφυλακισμένοι διότι η άλλη λύση -το να κρατούνται δηλαδή σιδηροδέσμιοι- είναι απάνθρωπη.

Τι κι αν η Ελλάδα δεν έχει κατάλληλους χώρους πρώτης υποδοχής, παρ' όλο που ξοδεύτηκαν εκατομμύρια της Ε.Ε. για τα στρατόπεδα κράτησης.

Τι κι αν με όλα αυτά τα «ρεπορτάζ» οπλίζονται τα χέρια των ταγμάτων εφόδου.

Τίποτα δεν σταματάει τη συνειδητή διασπορά του φόβου προκειμένου να παραμείνει «ζωντανή» μια ξενοφοβική και ρατσιστική κοινωνία, χωρίς λύσεις, χωρίς συνθήκες ασφάλειας για τους κατατρεγμένους.

Κατά τα άλλα, η Ελλάδα γνώρισε την προσφυγιά στο πετσί της τόσο πολύ που το πετσί έγινε τελικά σόλα!  

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: