21.4.15

Γιούνκερ: Είμαι 100% σίγουρος ...

Γιούνκερ: Η Ελλάδα δοκιμάζει την υπομονή μου - Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα πάμε σε Grexit - Media
...ότι δεν θα πάμε σε Grexit...
Την υπομονή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δοκιμάζει η Ελλάδα, λεει ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που προειδοποιεί, πως, "είμαστε έτοιμοι για τα πάντα". Αν και ...
οπως τονίζει, "είμαι 100% σίγουρος πως δεν θα υπάρξει Grexit".

Ο... Ζ. Κ. Γιούνκερ χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη» την άρνηση των ελληνικών αρχών να συνεργαστούν με τα τεχνικά κλιμάκια.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο περιοδικό Ρolitico, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στην άρνηση των ελληνικών αρχών να συνεργαστούν όπως επιθυμούν οι εταίροι χαρακτηρίζοντας το γεγονός όχι απλά παράξενο, αλλά και απαράδεκτο. « Ασχολούμαι με το αποκαλούμενο «ελληνικό πρόβλημα» εδώ και πολλά χρόνια», λέει για να διορθώσει τον εαυτό του αμέσως. «Όχι, όχι αποκαλούμενο πρόβλημα, είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Δεν συνεργάζονται με τον τρόπο που θα θέλαμε, διότι η ομάδα μας στην Αθήνα, τα τεχνικά  κλιμάκια δεν επιτρέπεται να μπουν στα υπουργεία, γεγονός όχι μόνο περίεργο αλλά και απαράδεκτο».

Ομολογεί πως στο παρελθόν έχασε την υπομονή του με την Ελλάδα. «Περιμένω να μας πει η ελληνική κυβέρνηση εγκαίρως τι συμβαίνει. Χρειαζόμαστε σαφήνεια και δεν την παίρνουμε. Εντωμεταξύ έχασα την υπομονή μου. Τώρα την ξανακέρδισα την υπομονή μου και δεν θέλω να την ξαναχάσω». Παρόλα αυτά παραμένει αισιόδοξος πως δεν θα υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρει στο politico. Aισιοδοξία που δεν έχει σχέση με συγκεκριμένη πρόοδο των εργασιών, αλλά κυρίως με το απλό γεγονός ότι η εναλλακτική θα είναι απλά αφάνταστη. Ερωτηθείς σχετικά, αρνείται να αναπτύξει εφιαλτικά σενάρια που δεν θεωρεί πάντως απίθανα και προειδοποιεί ότι «η αποτυχία της Ελλάδας να τα καταφέρει θα έχει συνέπειες το εύρος των οποίων δεν μπορούμε να γνωρίζουμε».
«Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, αλλά αποκλείω 100% Grexit. Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία» δηλώνει. Προσθέτει πως τις τελευταίες μέρες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δανειστών και Ελλάδας άρχισαν να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να διανύσουν πολύ δρόμο ακόμα.

Το περιοδικό Ρolitico στο άρθρο του, δεν παραλείπει να αναφέρει πως ο ηλικίας 60 ετών Γιούνκερ, έχει υψηλές προσδοκίες για την προεδρία του και όταν ανέλαβε περιέγραψε την ομάδα του ως «την τελευταία ευκαιρία», αναφερόμενος στην άποψη που έχει τα τελευταία χρόνια η κοινή γνώμη για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: