3.4.15

Εξεταστική για την οικονομία, που θα ξεκινά από το 1981, καταθέτει η ΝΔ...


Δική της πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, που θα ερευνήσει τη χρονική περίοδο από το 1981 και μετά και τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα σε μνημόνιο, θα καταθέσει η ΝΔ, επισημαίνοντας πως...
η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους τον Ιούνιο.
Στη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Αντώνη Σαμαρά, αποφασίστηκε, πάντως, ότι η ΝΔ, αν και θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στην εξεταστική επιτροπή, με στελέχη του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εκφράστηκε επίσης η άποψη ότι η κυβέρνηση θέλει να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας.

«Προσπαθούν να προσφέρουν θέαμα, αφού δεν μπορούν να προσφέρουν άρτο. Συζητούν για το 2010 και το 2012 και δεν ξέρουν τι θα συμβεί αύριο», έλεγαν κύκλοι της ΝΔ.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν πως η ΝΔ συμφωνεί γενικώς στην ανάγκη διερεύνησης του πώς μπήκε η Ελλάδα στα μνημόνια, ξεκαθάριζαν, όμως, ότι «στη ΝΔ δεν θα ψηφίσουμε, γιατί διαφωνούμε και με την εισηγητική έκθεση και με το σκεπτικό της πρότασης που φέρνουν στη Βουλή, με έναν τρόπο διχαστικό».

Σε κάθε περίπτωση, στη ΝΔ θεωρούν πως η υπόθεση αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της όποιας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους, τον Ιούνιο, γιατί δεν πρέπει, όπως λένε, σε αυτή την πολύ κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, να δημιουργείται κλίμα διχασμού.

  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: