6.4.15

Γεννηματά: Αδιανόητο να εξαιρείται η περίοδος 2004-09...


«Αυτή την ευκαιρία, δεν θα την χάσουμε!».
 Με αυτή την πρόταση η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει την τοποθέτησή της με αφορμή τη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

«Σήμερα στο ΠΑΣΟΚ έχουμε...
μια μοναδική ευκαιρία ως παράταξη να υπερασπιστούμε την εθνική γραμμή για τη σωτηρία της χώρας, την αποφυγή της χρεοκοπίας και την παραμονή στην ευρωζώνη», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή της η κ. Γεννηματά.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ:

«Η πρόταση της κυβέρνησης ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια θα δώσει την ευκαιρία να αναδειχθούν πέραν των άλλων, ο τυχοδιωκτισμός και η ανευθυνότητα που εκείνοι επέδειξαν κερδοσκοπώντας πολιτικά σε βάρος της ίδιας μας της χώρας.

Με αυτή τη έννοια δεν έχουμε καμία αντίρρηση. 

Η όποια αντίρρηση συνίσταται σε δυο σημεία:

Πρώτον αν θέλουμε πράγματι να υπηρετήσουμε την αλήθεια και να δούμε την ουσία των πραγμάτων, αυτή θα έπρεπε να είναι μια εξεταστική των πραγματικών αιτίων που οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, την κρίση και τα μνημόνια. Των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών , δηλαδή, παθογενειών που μας οδήγησαν έως εδώ.

Δεύτερον, είναι αδιανόητο να εξαιρείται η περίοδος 2004-2009 της διακυβέρνησης της χώρας από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, που ευθύνονται για την εκτίναξη του χρέους και του ελλείμματος.

Αυτά τα ζητήματα πρέπει να εξετάσουμε, αυτό έχει ανάγκη ο τόπος και όχι την σκανδαλοθηρία ως μέσον μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση νοθεύει τη συζήτηση, στήνει μια ιδιότυπη συμμαχία με λαϊκιστές αντιευρωπαϊστές και ένα τμήμα της Νέας Δημοκρατίας και χάνει μια μεγάλη ευκαιρία για τη διαμόρφωση ενιαίου εθνικού μετώπου.

Μόνο θυμηδία προκαλούν οι εμπνευστές υστερόβουλων και πολιτικά ετερόκλητων συναλλαγών που για μια ακόμα φορά θεωρούν ότι έχουν την ευκαιρία να χτυπήσουν την παράταξη μας. 

Επαναλαμβάνοντας την ιστορία όχι ως φάρσα, αλλά ως κακόγουστη και φαιδρή καρικατούρα ενός παρελθόντος που τους "κυνηγάει" εδώ και 26 χρόνια!

Αν δεν ήταν ακόμα υπό την επήρεια των φαντασιώσεών τους και σκέφτονταν καθαρότερα, ίσως δεν θα ήταν ανάγκη να τους επαναφέρουμε στην πραγματικότητα. Θα καταλάβαιναν ότι παρά το εκλογικό αποτέλεσμα, η ψυχή της παράταξης μας είναι ακόμα ζωντανή και δεν προσφέρεται για τελειωτική εκκαθάριση μέσω αμφίπλευρης εφόδου.

Θέλω να είμαι σαφής και να στείλω ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Σήμερα στο ΠΑΣΟΚ έχουμε, μια μοναδική ευκαιρία ως παράταξη να υπερασπιστούμε την εθνική γραμμή για τη σωτηρία της χώρας, την αποφυγή της χρεοκοπίας και την παραμονή στην ευρωζώνη.

Η υπεράσπιση της βασικής στρατηγικής πολιτικής επιλογής για την αποφυγή της ολοσχερούς καταστροφής όλων των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών κατακτήσεων της μεταπολίτευσης – οι περισσότερες των οποίων έχουν την σφραγίδα ΠΑΣΟΚ – θα βρει την παράταξη μας συντεταγμένη.

Όχι για άμυνα. Αλλά για αντεπίθεση, για να υπερασπιστούμε επιτέλους την ιστορία και την προσφορά μας αλλά και τα δίκαια μας της περιόδου 2009-2015, ως ενιαίας και αδιαίρετης.

Αυτή την ευκαιρία, δεν θα την χάσουμε!».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: