30.4.15

Εργατική Πρωτομαγιά 2015: Συγκεντρώσεις ενάντια στην εκμετάλλευση...

...την καταπίεση και την κοινωνική αδικία...
Με κεντρικό αίτημα την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος της Αθήνας, η απεργιακή συγκέντρωση για τη φετινή Πρωτομαγιά της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του...
Εργατικού Κέντρου. 
«Οι προκλήσεις και τα προβλήματα των εργαζομένων είναι τεράστια, γι' αυτό απαιτείται ενότητα και συμμετοχή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της για την Πρωτομαγιά η ΓΣΕΕ. «Παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να κερδίσουμε ξανά τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα» τονίζεται στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

Το ΜΕΤΑ, καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, της άνεργους, κάθε πολίτη σε όλη τη χώρα που έχει πληγεί από τα μνημόνια, να πάρουν μαζικά μέρος στο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, διεκδικώντας το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού, στη ζωή με αξιοπρέπεια. «Δεν υποχωρούμε στους εκβιασμούς, δε θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν κάνουμε πίσω. Θα βαδίσουμε ανυποχώρητα μπροστά, οικοδομώντας μια χώρα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, με δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, με προτεραιότητα στις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων, του λαού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Μια ώρα νωρίτερα, στις 10 το πρωί, ξεκινά στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Οι προσυγκεντρώσεις συνδικάτων και φορέων του ΠΑΜΕ θα γίνουν, στις 9 το πρωί στην Πλατεία Κάνιγγος, στην Ομόνοια, στο Μετρό «Ευαγγελισμός» στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στο Ταχυδρομείο Συντάγματος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των συγκεντρώσεων

Λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων – συγκεντρώσεων και πορειών, που θα γίνουν στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς από τις 8 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διακοπές της κυκλοφορίας – εκτροπές) σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας και ανάλογα με την εξέλιξη των πορειών.

Ειδικότερα, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στις περιοχές πέριξ της Πλατείας Συντάγματος, της Πλατείας Κλαυθμώνος και του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων).

Παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων, για την εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: