14.4.15

Ντομπρόβσκις: Δεν θα δοθούν χρήματα στην Ελλάδα στις 24 Απριλίου...

Το Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας δεν θα δώσει, εκτός...
απροόπτου, το "πράσινο φως" για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, σύμφωνα με δήλωση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. H απόφαση για την εκταμίευση της βοήθειας θα  μπορούσε να ληφθεί στο επόμενο Eurogroup της 11ης Μαίου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι για την καθυστέρηση στην εκταμίευση θα ευθύνεται η Ελλάδα. Στη λετονική πρωτεύουσα πρόκεται απλώς να υπάρξει "μία καταγραφή της προόδου" στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, δήλωσε ο Ντομπρόβσκις. 

Αιτία για τη νέα καθυστέρηση είναι η έλλειψη προθυμίας από την ελληνική πλευρά, να αποδεχθεί μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας. Δεν υπάρχει επίσης κανένα σημάδι από την Αθήνα, που να αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις που ζητά η Ευρωζώνη. 

Ο Ντομπρόβσκις κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί επιτέλους στα σημεία αυτά. "Αναμένουμε από την Ελλάδα μία αξιόπιστη αποδοχή μεταρρυθμίσεων. Ο χρόνος επείγει", δήλωσε ο αξιωματούχος...
enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: