21.4.15

Β. Σόιμπλε: "Πρέπει να βρεθεί λύση ως τις 30 Ιουνίου...

Στο ευρώ η Ελλάδα ό,τι κι αν γίνει"...


"Το πρόγραμμα επεκτάθηκε δύο φορές. Η τελευταία επέκτασή διαρκεί έως τις 30 Ιουνίου. Μία λύση θα πρέπει, λοιπόν να βρεθεί έως τις 30 Ιουνίου, εάν...
η Ελλάδα θέλει τα ΧΡΉΜΑΤΑ" δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στη νέα ελληνική κυβέρνηση.

"Μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα βρισκόταν στο σωστό μονοπάτι για την ανάκαμψη, γεγονός που εξέπληξε πολλούς. Θα έπρεπε να είχαν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο" είπε με ο γερμανός υπ. Οικονομικών.

Σε ερώτηση εάν το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας εντός ευρώ, όπως θέλουν σενάρια που έχουν δημοσιευθεί στο γερμανικό Τύπο, ο κ. Σόιμπλε απάντησε πως δεν έχουμε τέτοια θέματα. "Δεν υπάρχει κανένα λόγος για εικασίες. Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ ό,τι και να γίνει" ξεκαθάρισε.

Επανέλαβε δε πως οι εξελίξεις θα καθοριστούν από τη στάση της Αθήνας. "Αν η Ελλάδα θέλει βοήθεια, εμείς θα της την παρέχουμε, όπως κάνουμε ώς τώρα, αλλά μόνο μέσα στο πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί. Γι' αυτό στο τέλος όλα εξαρτώνται από την Ελλάδα" διεμήνυσε.

Ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ακόμη πως το μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη -όπως και στην Ελλάδα- δεν είναι η δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά η ανταγωνιστικότητα...
Πληροφορίες από Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: