19.4.15

Περισσότεροι από 80 δημοσιογράφοι στη δίκη των χρυσαυγιτών...

Τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας είναι ήδη στραμμένα στην πολιτικο-ποινική δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής που ξεκινά σε λίγες ώρες στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού.

Πρόκειται για...
την πολυπληθέστερη, μετά τη Μεταπολίτευση, δίκη, που πλέον της ποινικής της διαδρομής έχει ευρωπαϊκές -και όχι μόνο- πολιτικές διαστάσεις. Το ενδιαφέρον της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης -και ειδικά της γαλλικής- που ασπάζεται τη «φιλοσοφία» της Χρυσής Αυγής έχει αναζωπυρωθεί το τελευταίο διάστημα ειδικά μετά την άνοδο της Μαρίν Λεπέν, του γαλλικού εθνικιστικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικού Μετώπου.

Στην Αθήνα ήδη βρίσκονται από την Παρασκευή διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι θα καλύψουν τη δίκη.

Μέσα από τη δικαστική αίθουσα θα καλύψουν τη δίκη 80 δημοσιογράφοι, εκ των οποίων οι 20 είναι αλλοδαποί (Αμερική, Γερμανία, Γαλλία, Κίνα, Τουρκία, Σουηδία κ.ά.), ενώ παρόντες θα είναι και 20 φωτορεπόρτερ (Ελληνες και ξένοι). Διπλάσιος και πλέον θα είναι ο αριθμός των Ελλήνων δημοσιογράφων και ξένων ανταποκριτών (τηλεοράσεων, ειδησεογραφικών πρακτορείων, εφημερίδων κ.ά.) που θα βρίσκονται έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού. Ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος, όπως και όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι, θα ακολουθήσουν την τακτική της «σιωπής των αμνών» προκειμένου να δείξουν καλή διαγωγή και να προσπαθήσουν να διαψεύσουν το αρνητικό προφίλ που έχει δημιουργηθεί σε βάρος τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: