3.4.15

Μάρδας: Θα πληρώσουμε στις 9 Απριλίου το ΔΝΤ...


Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποπληρώσει την δόση του δανείου στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

 «Ως Γενικό Λογιστήριο μας ενδιαφέρει να αποπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, την ώρα που... πρέπει. Ως τώρα τα πράγματα βαίνουν καλώς», δήλωσε ο κ. Μάρδας, διαβεβαιώνοντας πως «ό,τι έχει προβλεφθεί να πληρωθεί και είναι προγραμματισμένο, θα πληρωθεί», δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας στον ΣΚΑΙ.

Σημείωσε ακόμη ότι τα συμπεράσματα που εξάγονται από το εξωτερικό για την ελληνική οικονομία «χρησιμοποιούν άλλες υποθέσεις και έρευνες, από αυτές που χρησιμοποιούμε εμείς» και πως το Γενικό Λογιστήριο γνωρίζει τα πραγματικά δεδομένα.  Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, «τρέχει μια διαπραγμάτευση και επιδιώκει να εξασφαλίσει ρευστότητα στο διηνεκές».

Ο κ. Μάρδας τέλος απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι θυρίδες για να φορολογηθούν, ωστόσο, είπε πως αν οι κάτοχοί τους θέλουν να απαλλαγούν από το άγχος καλό θα είναι να βγουν να δηλώσουν και να νομιμοποιήσουν τα χρήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: