20.4.15

90 οι διασωθέντες...

90 οι διασωθέντες από το δουλεμπορικό που προσάραξε στη Ρόδο - Media...από το δουλεμπορικό που προσάραξε στη Ρόδο...


Στους 90 ανέρχεται -σύμφωνα με το Λιμενικό- ο αριθμός των διασωθέντων από τη σημερινή προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με...
μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου, που είχε ως αποτέλεσμα τρία άτομα (ένας άνδρας, μία γυναίκα, ένα παιδί) να χάσουν τη ζωή τους. Από τους διασωθέντες 62 είναι άνδρες, 22 γυναίκες και 6 παιδιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν το ιστιοφόρο σκάφος προσάραξε, οι περισσότεροι από τους παράτυπους μετανάστες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό (σ.σ. πιθανότατα επέβαιναν 93) έπεσαν στη θάλασσα για να βγουν μόνοι τους στη ξηρά. Ορισμένοι απ’ αυτών φορούσαν σωσίβια. Λιμενικοί μαζί με κατοίκους της περιοχής όταν τους αντίκρισαν έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να διασώσουν όσα άτομα μπορούσαν, καθώς πολλά από αυτά δεν ήξεραν να κολυμπούν και καλούσαν σε βοήθεια. Τρία άτομα εντοπίστηκαν νεκρά, ενώ ακόμα 27 μετανάστες περισυνελέγησαν με συμπτώματα υποθερμίας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί από ποιο σημείο είχε ξεκινήσει το δουλεμπορικό σκάφος και αν μέσα σε αυτό υπήρχαν δουλέμποροι.

Οι έρευνες στο σημείο όπου έγινε η προσάραξη του ιστιοφόρου συνεχίζονται από ιδιώτες δύτες και πλωτό του λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων παράτυπων μεταναστών, ενώ αποχώρησε το ελικόπτερο που συμμετείχε σε αυτές...
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: