23.4.15

Σουλτς στην "Bild": Εκνευρίζομαι συχνά με την ελληνική κυβέρνηση...

Ο Σουλτς στη Bild: Εκνευρίζομαι συχνά με την ελληνική κυβέρνηση
Νεύρα πολλά με την Ελληνική κυβέρνηση λέει οτι έχει ο Σουλτς, σε συνεντευξη του στην γερμανική BILD και προειδοποιεί:  
«Σε περίπτωση που η Αθήνα...
αποσύρει τις ήδη συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις, τότε δεν θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές στην Ευρώπη». 
Η Bild, στη συνέντευξη υπό τον τίτλο: «Κύριε Σουλτς μας δουλεύουν οι Έλληνες;», κάνει στη συνέχεια αναφορά στο ότι σήμερα η Ελλάδα κλείνει πέντε χρόνια από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης. Ο  Ευρωπαίος αξιωματούχος σημειώνει σε αυστηρό τόνο, ότι «η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη», αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές.

Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου εξηγεί στη Bild εν συνεχεία, ότι υπάρχει πρόοδος, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι επαρκής. «Από την κυβέρνηση Παπανδρέου όπως και του Σαμαρά, η Ελλάδα ξεκίνησε μια νέα πορεία. Από την οποία έχουν υπάρξει θετικές εξελίξεις ενώ έχουν επιτευχθεί βελτιώσεις» ανέφερε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός στην εφημερίδα και εξέφρασε την προσδοκία του η Ελλάδα να παραμείνει στη νομισματική ένωση.

«Η Ευρώπη θα κάνει τα πάντα ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, και περιμένω να κάνει και η Ελλάδα το ίδιο. Έχω την εντύπωση ότι ελληνική κυβέρνηση έχει στο μεταξύ συνειδητοποιήσει ότι αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη» πρόσθεσε ο Σουλτς.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα είναι απαραίτητο για τη χώρα μας ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, ο Μάρτιν Σουλτς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο:

«Προς το παρόν βρισκόμαστε στα μισά του δεύτερου πακέτου διάσωσης. Αυτή η διαδικασία πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί και στη συνέχεια θα δούμε που βρισκόμαστε. Θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε για περαιτέρω βήματα, όταν η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» προς τους δανειστές τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Εκνευρίζομαι αρκετά συχνά με αυτή την κυβέρνηση, αλλά παρ’ όλα αυτά πρέπει να παραμείνουμε δίκαιοι. Έχουν αναλάβει την εξουσία εδώ και σχεδόν τρεις μήνες και ‘κληρονόμησαν’ ένα βουνό προβλήματα, όπως καμία άλλη κυβέρνηση πριν από αυτούς. Φυσικά έχουν κάνει και λάθη, αλλά αυτά τα κάνει κάθε κυβέρνηση που μόλις έχει αναλάβει τα καθήκοντά της» επεσήμανε ο Σουλτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: