1.4.15

Αισιοδοξία για μία ανάσα…

Οι προσδοκίες της κυβέρνησης, από το Euroworking Group…

Μια ανάσα στα δημοσιονομικά της προβλήματα προσδοκά να πάρει η ελληνική κυβέρνηση από την συνάντηση του Euroworking Group. 

Κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν συγκρατημένη αισιοδοξία λέγοντας ότι μπορεί να...
υπάρξει από την πλευρά των δανειστών μια κίνηση με προσωρινό χαρακτήρα προκειμένου να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ότι η λύση στο πρόβλημα θα πρέπει να είναι πολιτική αφού οι συζητήσεις για το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων δεν έχουν ολοκληρωθεί και υπάρχουν ακόμα αρκετά ανοικτά θέματα. Γι αυτό το λόγο άλλωστε ο πρωθυπουργός θα μιλήσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα με Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και τους εκπροσώπους των δανειστών τονίζοντας τους την κατάσταση την οποία βρίσκεται η Ελληνική οικονομία.

Όπως είναι γνωστό ο Αλέξης Τσίπρας έχει στείλει με πολλούς και συγκεκριμένους τρόπους μήνυμα προς τους ενδιαφερόμενους-δανειστές ότι τα χρήματα στα ταμεία του ελληνικού κράτους επαρκούν μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη και εάν δεν δοθεί βοήθεια στην χώρα η κυβέρνηση του θα πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις και θα αφήσει απλήρωτα τα γραμμάτια προς τρίτους.

Με δεδομένο δε ότι από την Μεγάλη Τρίτη και μετά ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Μόσχα τα περιθώρια των κινήσεων που μπορεί να κάνει στενεύουν.

Έτσι η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι σήμερα το μεσημέρι οι συνεργάτες των υπουργών Οικονομικών θα αναγνωρίσουν την προσπάθεια που έκανε η ελληνική κυβέρνηση για να δημιουργήσει έναν κοστολογημένο κατάλογο μεταρρυθμίσεων. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο ο πρωθυπουργός θα πιέσει να συνεδριάσει το Eurogroup στις αρχές της Μεγάλης εβδομάδα ώστε να δρομολογηθούν γρήγορα οι εξελίξεις και η ΕΚΤ να πάρει όσο πιο γρήγορα γίνεται τις κατάλληλες πρωτοβουλίες.

Καλού κακού πάντως η κυβέρνηση αναζητά χρήματα και με άλλους τρόπους αφού όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά…

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: