1.4.15

Συνεχίζεται η κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ ...

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οποία προχώρησε το πρωί της Δευτέρας ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους απεργούς πείνας. «Να εφαρμοστεί η ...
αυτόφωρη διαδικασία» ζητεί από την αστυνομία η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.


Ομάδα 20 -30 αντιεξουσιαστών κατέλαβε το πρωί της Δευτέρας το ιστορικό κτήριο του ΕΚΠΑ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς του κρατούμενους που πραγματοποιούν απεργία πείνας.

Οι καταληψίες, που έχουν αναρτήσει δύο πανό στην πρόσοψη της πρυτανείας, ζητούν ακόμη την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. 

Νεότερη ενημέρωση:

Μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στα Προπύλαια.

Σε χθεσινή τους ανακοίνωση αναφέρουν: «Οι πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα. Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά. Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος». 

Στις 6 το απόγευμα αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και μοτοπορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

(φωτογραφίες: @Jimmys Cybertroll, @dromografos, blackuroi.gr)

πηγη left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: