21.4.15

Πήρε το βραβείο Πούλιτζερ αλλά είχε παρατήσει τη δημοσιογραφία...


Ο Rob Kuznia μπορεί να κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ για το ερευνητικό του δημοσιογραφικό έργο αλλά μέχρι να το παραλάβει είχε προλάβει να αφήσει την ερευνητική δημοσιογραφία γιατί ήθελε να...
τρώει κιόλας.
Η μικρή εφημερίδα Daily Breeze με έδρα την Torrance της Καλιφόρνιας ήταν ο νικητής έκπληξη των βραβείων Πούλιτζερ που ανακοινώθηκαν σήμερα. Η Εφημερίδα με κυκλοφορία μόλις 63.000 και 7 ερευνητές (σε αντίθεση με τους εκατοντάδες των μεγάλων αμερικανικών εφημερίδων) βραβεύτηκε στην κατηγορία του τοπικού ρεπορτάζ για μια έρευνα σχετική με την διαφθορά σε μια φτωχή σχολική περιοχή της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Το ρεπορτάζ ξεκίνησε ο Rob Kuznia και η Rebecca Kimitch αλλά όπως ανακοίνωσε σήμερα η εφημερίδα που κέρδισε το ανώτερο δημοσιογραφικό βραβείο ο Kuznia έχει εγκαταλείψει τον τελευταίο χρόνο τη δημοσιογραφία επειδή η εργασία του ως δημοσιογράφος δεν του άφηνε αρκετά χρήματα ώστε να πληρώνει το νοίκι του.

Φαίνεται ότι η καλή δημοσιογραφία δεν πληρώνει σχεδόν πουθενά στον κόσμο καλά. Ο Kuznia σήμερα εργάζεται στις δημόσιες σχέσεις.
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: