14.4.15

Δεν δόθηκε στην Ελλάδα ο απαραίτητος χρόνος...

Συμφιλιωτικός έναντι των ελληνικών αρχών, που θα πρέπει να καταθέσουν σύντομα τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να...
λάβουν τα χρήματα που έχει ανάγκη η Αθήνα για να τηρήσει τις οικονομικές δεσμεύσεις της, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Αυτό που θέλουν οι Ευρωπαίοι είναι ένας πλήρης κατάλογος των μεταρρυθμίσεων, που θα είναι επαρκώς αξιόπιστος ώστε να εγγυάται ότι η Ελλάδα θα μπορέσει στη συνέχεια να επιστρέψει σε μια βιώσιμη κατάσταση (...) Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα «Diario de Noticias».

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ υπογράμμισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι «σχετικά πρόσφατη», κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο.

«Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει», συνέχισε.

«Πολύ συχνά, δίνουμε στις νέες κυβερνήσεις ένα περιθώριο 100 ημερών για να μάθουν και να καταλήξουν σε συνολικές πολιτικές», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ελπίζει να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: