1.4.15

Κόντρα Κωνσταντοπούλου - Κυριαζίδη...

Κόντρα Κωνσταντοπούλου - Κυριαζίδη για την εισβολή στη Bουλή - ΒΙΝΤΕΟ... για την "εισβολή" στη Bουλή (ΒΙΝΤΕΟ)...


Ένταση υπήρξε στην πρώτη συνεδρίασή της Διακομματικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, όταν ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης ζήτησε...
από την πρόεδρο της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να απαντήσει για την "εισβολή" διαδηλωτών που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο στο προαύλιο της Βουλής.

"Οφείλατε να έχετε ενημερωθεί για το επίσημο Δελτίο Τύπου που έχει εκδώσει η βουλή σε σχέση μετα γεγονότα,  τα οποία με διαστρεβλωτικό τρόπο εμφανίστηκαν ως δήθεν εισβολή στη βουλή. Εγώ ενημερώθηκα-δεν ήμουν στη βουλή- όταν συνέβη αυτή η είσοδος 15 πολιτών που είχαν όλοι ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά τους", είπε η κυρία Κωνστανοπούλου απαντώντας στον κ. Κυριαζίδη, ο οποίος νωρίτερα σε υψηλούς τόνους ζητούσε από την πρόεδρο της βουλής να τοποθετηθεί.

"Εισήλθαν με ειρηνικό τρόπο, είχαν ένα πανό το οποίο ξεδίπλωσαν μπροστά στην είσοδο στη βουλή και έρριψαν μικρών διαστάσεων φυλλάδια διαμαρτυρίας κατά των φυλακών τύπου Γ και συμπαράστασης στους απεργούς πείνας. Αυτό που έχει καταγραφεί ως γεγονός με αδιάψευστο τρόπο και από τη φρουρά της βουλής στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και από φωτογραφίες και από καταγραφή βιντεοληπτική είναι η απολύτως ειρηνική είσοδος αυτών των προσώπων στον προαύλιο χώρο", τόνισε η πρόεδρος της βουλής, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Κυριαζίδη που ζητούσε επιμόνως να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν έγινε "καμία απόπειρα εισόδου στο κτίριο" και έγινε "ειρηνική αποχώρηση υπό την επίβλεψη της φρουράς.  Η φρουρά έπραξε τα δέοντα, εντελώς προληπτικά έκλεισε τις εισόδους του κτιρίου".

"Αυτό που έχει καταγραφεί με αδιάψευστο τρόπο είναι μια διαμαρτυρία που εμπίπτει  απολύτως στο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών.   Δεν έχει καταγραφεί καμία επιθετική ενέργεια, καμία απόπειρα βλάβης προσώπων ή πραγμάτων και κανενός τύπου κίνδυνος ούτε για τα πρόσωπα, ούτε για τα πράγματα ούτε για λειτουργία κοινοβουλίου" είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι "το να δημιουργείται ατμόσφαιρα κινδύνου του κοινοβουλίου όταν δεν έχει υπάρξει τέτοιος κίνδυνος, η διαστρέβλωση, ο αποπροσανατολισμός και η παραπληροφορηση το μόνο που εξυπηρετούν είναι να δυναμιτίσουν καταστάσεις που θα αποβούν σε βάρος και της δημοκρατίας και της εύρυθμης λειτουργίας όλων των συντεταγμένων λειτουργιών".

Ο κ. Κυριαζίδης επέμενε, ρωτώντας την πρόεδρο της βουλής:  "Το βρίσκετε λογικό αυτό. Aυτό μας λέτε.  Άρα μπορούμε από αύριο να δεχόμαστε εδώ με αυτό τον τρόπο κάθε διαμαρτυρία. Μας λέτε ότι για εσάς ήταν όλα φυσιολογικά. Το ότι οι βουλευτές ήταν σε ομηρία;"

"Δεν ήταν" του απάντησε η πρόεδρος της βουλής.

"Πήγα να εξέλθω και οι πόρτες ήταν κλειστές. Νόμιζα ότι ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο" ανταπάντησε ο βουλευτής της ΝΔ.

 "Έχω δώσει εντολή η φρουρά της βουλής και μόνο να ανακατεύεται με την ασφάλεια του κοινοβουλίου. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό μπορεί κάποιους να στεναχωρεί αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην φρουρά" ανέφερε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

"Στην ταμπακιέρα δεν απαντάτε όμως.." της είπε από την πλευρά του ο Δημήτρης Κυριαζίδης.

"Υπάρχουν κάποιοι που θα ήθελαν κλούβες . Σε αυτή την περίοδο αυτά δεν θα γίνουν" είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, και παρά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις του βουλευτή της ΝΔ και μέλους της επιτροπής, η συζήτηση για το ζήτημα έληξε με την κυρία Κωνσταντοπούλου να προχωρά στα υπόλοιπα θέματα. 
Δείτε το βίντεο...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: