28.4.15

ΗΠΑ: Οργή και συγκρούσεις στη Βαλτιμόρη...

...μετά το θάνατο αφροαμερικανού από αστυνομικούς (ΦΩΤΟ)...
Eπεισόδια συγκλονίζουν τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Οι ταραχές ξέσπασαν μετά την κηδεία ενός νεαρού Αφροαμερικανού, του Φρέντυ Γκρέι, ο οποίος...
πέθανε μετά τον βαρύ τραυματισμό που υπέστη στη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικούς. Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Στους δρόμους η Εθνοφρουρά. Τα επεισόδια είναι τα πιο σοβαρά μετά από εκείνα στο Φέργκιουσον.


Το νέο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού Αφροαμερικανού από αστυνομικό προκάλεσε νέα κατακραυγή. Η υπόθεση προστέθηκε σε έναν μακρύ κατάλογο Αφροαμερικανών που έχουν χάσει τη ζωή τους στα χέρια της αστυνομίας η οποία κατηγορείται για ρατσισμό και κατάχρηση εξουσίας. 

Στη Βαλτιμόρη μετά την κηδεία του νέου θύματος άγνωστοι με ρόπαλα του μπέιζμπολ έσπασαν αυτοκίνητα και προθήκες καταστημάτων σε διάφορα τμήματα της πόλης. Σημειώθηκαν λεηλασίες. Πυρκαγιά ξέσπασε σε νεόδμητο γηροκομείο στο ανατολικό τμήμα της Βαλτιμόρης. Η αστυνομία έκανε χρησιμοποίηση σπρέι πιπεριού. Τουλάχιστον επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλές συλλήψεις. 

Ο κυβερνήτης Λάρι Χόγκαν ζήτησε την ανάπτυξη περισσότερων αστυνομικών, κατέβασε την Εθνοφρουρά και κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά από αίτημα του δήμου της Βαλτιμόρης. 
Δείτε τις φωτό...



Δεν υπάρχουν σχόλια: