17.4.15

Τσίπρας: Συμφωνήσαμε για τριμερή διάσκεψη με την Αίγυπτο...

Τσίπρας: Συμφωνήσαμε για τριμερή διάσκεψη με την Αίγυπτο
«Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν πεδίο σταθερότητας σε μία ευρύτερη περιοχή συγκρούσεων και αποσταθεροποίησης», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Συμφωνήσαμε για...
τριμερή διάσκεψη με την Αίγυπτο που συμβάλλει στην εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου» είπε   και πρόσθεσε ότι η τριμερής Ελλάδας- Κυπρου- Αιγύπτου, αποτελεί πρόσκληση και σε άλλες δυνάμεις της περιοχής να συνεργαστούν στο πλαίσιο πάντα των διεθνών αρχών του ΟΗΕ.

Πρώτος στόχος μας είναι η προσήλωση στη συνέχιση μέχρι την τελική ευόδωση των δικοινοτικών συνομιλιών για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας και οι επιπτώσεις τους στη λύση του κυπριακού. «Επισημάναμε ότι μετά την απόσυρση του Μπαρμπαρός έχουν διαμορφωθεί καλύτερες συνθήκες για την επανάληψη των συνομιλιών» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: