15.4.15

Τσακαλώτος: Περνάμε τις παιδικές ασθένειες...


Με συνέντευξή του στον "Guardian" ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρεται στην απειρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην άδικη...
κριτική που δέχεται η Αθήνα.

Χαρακτηρίζει άδικη την κριτική που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση τονίζοντας: «Περνάμε τις παιδικές ασθένειες, όπως θα περίμενε κανείς από μία νέα κυβέρνηση που δεν έχει πείρα, αλλά και η κριτική εις βάρος μας είναι άδικη για το βαθμό προετοιμασίας μας και τη δυνατότητά μας να δώσουμε λεπτομέρειες για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

Ο υπουργός αναφερόμενος στο συντάκτη της εφημερίδας λέει: «Σας διαβεβαιώνω ότι εργαζόμαστε για το καλό σενάριο. Είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία στις 24 Απριλίου» προσθέτοντας για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα ότι δεν είναι πρώτη φορά που θα κλείσει συμφωνία την τελευταία στιγμή .

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της Ευρώπης συστημικά και όχι μόνο από τακτική, ενώ περιέγραψε μία εφιαλτική εικόνα αναφερόμενος σε τυχόν διάλυση της ζώνης του ευρώ: «Αν διαρραγεί το μέτωπο του ευρώ, αυτό θα οδηγήσει στην άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων και σε αναβίωση της δεκαετίας του 1930, κάτι που κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν θα ήθελε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: