2.4.15

Ζωή: Εισβολή ήταν το τανκ στο Πολυτεχνείο ...



...κι όχι οι διαδηλωτές στη Βουλή...
Νέος γύρος σύγκρουσης, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αυτή την φορά, σημειώθηκε μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της αντιπολίτευσης με αιτία την χθεσινή «είσοδο» ομάδας διαδηλωτών στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με...
τις πληροφορίες, κατά την διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης, η πρόεδρος της Βουλής επέμεινε στην άποψη της περί ειρηνικής διαμαρτυρίας ενώ οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για εισβολή. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, φέρεται να ζήτησε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να εξηγήσει την στάση της στο επεισόδιο με την πρόεδρο της Βουλής να του απαντά ότι εισβολή έγινε στο Πολυτεχνείο με την είσοδο του τανκ και όχι χθες στη Βουλή.

Στο ίδιο κλίμα αντιπαράθεσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μίλησε για εισβολή στη Βουλή, έκανε λόγο για ένα «χώρο που έχει ροπή στη βία» και φέρεται να ρώτησε την πρόεδρο της Βουλής εάν αναζητήθηκαν ευθύνες για το επεισόδιο, λέγοντας ότι υπάρχουν δικογραφίες και στοιχεία για τα άτομα αυτά. Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ουσιαστικά παρέχει προστασία στους «γνωστούς-αγνώστους» καθώς τους έχει υπερασπιστεί ως συνήγορος στα δικαστήρια.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά το τέλος της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης εμφανίστηκε ευθυγραμμισμένος με την στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Όπως σημείωσε, τρεις θεσμικοί φορείς, η Πρόεδρος της Βουλής, ο Φρούραρχος και η Δικαιοσύνη έκριναν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον όρο «αντικανονική είσοδος» για να περιγράψει το επεισόδιο, όπως ακριβώς και η πρόεδρος της Βουλής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: