3.4.15

«Η ζωή είναι πολύτιμη»...


Έκκληση Παρασκευόπουλου στους απεργούς πείνας...
Με αφορμή την κατάθεση του ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης περί ρυθμίσεων ποινικών διατάξεων και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ`, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, διευκρινίζει...
στο "Κόκκινο" και τον Κώστα Αρβανίτη, τις διατάξεις του νόμου. Αναφερόμενος στους απεργούς πείνας είπε: «Απευθύνω έκκληση να το σκεφτούν και πάλι γιατί κάνουμε ότι μπορούμε».

Με δηλώσεις του στο ΚΟΚΚΙΝΟ ο Υπουργός Δικαιοσύνης, χαρακτήρισε αναγκαία την κατάργηση αυτών των φυλακών για λόγους ασφαλείας και για λόγους ανθρωπιστικούς.

Απαντώντας στις κατηγορίες γιατί στο νομοσχέδιο δεν συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση του λεγόμενου τρομονόμου - αίτημα και των απεργών πείνας- είπε πως χρειάζεται χρόνος και συζήτηση στην αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Αναφερόμενος στους απεργούς πείνας είπε: "Κάνω ότι μπορώ για την περίθαλψη των απεργών πείνας. Η ζωή υπεράνω όλων. Θα μας βαρύνει ιστορικά ένας θάνατος. Απευθύνω έκκληση να το σκεφτούν και πάλι γιατί κάνουμε ότι μπορούμε.

Επίσης εξετάζεται, υπό προϋποθέσεις, η υποβολή τροπολογίας στο νομοσχέδιο με κατ’ οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ αίματος έως δεύτερου βαθμού.

Τέλος, μίλησε για αποφυλάκιση και όχι αμνηστία κρατουμένων που ευνοούνται από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, κατηγορώντας τους διάφορους "τηλεοπτικούς αστέρες", που άδραξαν την ευκαιρία να κινδυνολογήσουν.

πηγη stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: