6.4.15

Τι κατέθεσε η Βίκυ Σταμάτη...

 Για πέντε ολόκληρες ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο, η Βίκυ Σταμάτη  σχετικά με όσα γνωρίζει για τις μίζες στα εξοπλιστικά.

Η...
κυρία Σταμάτη μεταφέρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη ΓΑΔΑ με το ειδικό βαν της Αστυνομίας για τις μεταγωγές, συνοδεία ενός περιπολικού και τριών μοτοσικλετών, προκειμένου να καταθέσει συμπληρωματικά, όπως η ίδια είχε ζητήσει μετά την αποτυχημένη απόδρασή της από το Δρομοκαϊτειο την περασμένη Πέμπτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βίκυ Σταμάτη έδωσε στους εισαγγελείς όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την απόδρασή της και μίλησε για τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή. Όμως, παράλληλα, αναφέρθηκε σε πρόσωπα και γεγονότα που αφορούν στην υπόθεση του συζύγους της, Άκη Τσοχατζόπουλου, χωρίς, ωστόσο, να γίνει συγκεκριμένη.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση, κατά τη διάρκεια της συμπληρωματικής της κατάθεσης η κυρία Σταμάτη έδωσε στους εισαγγελείς όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την απόδρασή της και μίλησε για τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή. Όμως, παράλληλα, αναφέρθηκε σε πρόσωπα και γεγονότα που αφορούν στην υπόθεση του συζύγου της, Άκη Τσοχατζόπουλου, χωρίς, ωστόσο, να γίνει συγκεκριμένη.

Πάντως, ερωτηθείς σχετικά με το αν η κυρία Σταμάτη αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά, ο δικηγόρος της δήλωσε: «Ας μην αναφερθούμε σε αυτά».

Η απολογία της θα διαβιβαστεί στον Άρειο πάγο προκειμένου να αξιολογηθεί και να εξεταστεί αν χρειάζεται να δώσει κι άλλη συμπληρωματική κατάθεση. 
Σημειώνεται ότι μετά την ανωμοτί κατάθεση που έδωσε στους εισαγγελείς την Παρασκευή, όταν και εντοπίστηκε στο προαύλιο της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι, η Βίκυ Σταμάτη μεταφέρθηκε και πάλι στο δωμάτιο που νοσηλευόταν στο Δρομοκαΐτειο. 



Αυτή τη φορά, όμως, οι συνθήκες κράτησής της είναι διαφορετικές, καθώς δεν ισχύουν πλέον τα ειδικά «προνόμια» που της είχαν παραχωρηθεί, ιδίως λόγω της κατάστασης της ψυχικής της υγείας. Ετσι, η κυρία Σταμάτη πλέον, δεν διαθέτει κινητό τηλέφωνο, δεν μπορεί να παραγγείλει φαγητό απέξω ενώ, τα ρολά του δωματίου της κλείνουν μετά τη δύση του ηλίου.



Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις που κάνει ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος, απευθυνόμενος στους εξωτερικούς φρουρούς, διερωτάται: «Είναι στα καθήκοντα τους, από τον κανονισμό λειτουργίας, να πηγαίνουν βόλτες στο βουνό την κυρία Σταμάτη, κατ’ επανάληψη και ενίοτε με τη συνοδεία του κ. Τσοχατζόπουλου;». 


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: