5.4.15

Δεν καταλαβαίνω τη συμπεριφορά του Σόιμπλε…

O αυστριακός καγκελάριος, ξανά υπέρ της Ελλάδας…

Σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, τοποθετείται και πάλι φιλικά προς την Ελλάδα, ασκώντας παράλληλα κριτική στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον...
τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Φάιμαν τονίζει πάντως πως υπάρχουν ευθύνες και στην ελληνική πλευρά για το γεγονός πως στην αρχή της θητείας της υποτίμησε τα προβλήματα.

Για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ΄τόνισε πως “δεν μπορώ να κατανοήσω τι νόημα έχει το να θέλει ο κ. Σόιμπλε να αποδείξει ότι είναι ένας τέλειος επαγγελματίας και ότι οι άλλοι στην ελληνική κυβέρνηση είναι αρχάριοι, διότι αυτό δεν λύνει με κανέναν τρόπο τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ανθρώπων στην Ελλάδα.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να πανηγυρίζουμε ότι εμείς είμαστε τόσο καλοί, όταν την ίδια στιγμή η Νότια Ευρώπη κατρακυλά σε μια ανθρωπιστική καταστροφή. Η κοινή Ευρώπη υπάρχει όταν ο γείτονας δεν πεινάει», υπογράμμισε ο Βέρνερ Φάιμαν.

Ακόμη πρόσθεσε: “Δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνά πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, όπου από τη μια υπάρχει τεράστια παιδική φτώχεια και από την άλλη οι πάμπλουτοι που εμβάζουν τα χρήματά τους στην Ελβετία και δεν πληρώνουν τον παραμικρό φόρο”...

Δεν υπάρχουν σχόλια: