21.4.15

Υψηλή η δημοτικότητα του Τσίπρα...


Τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε καίριους τομείς, αλλά και την αποτελεσματικότητά της στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους βαθμολόγησαν οι πολίτες σε έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Δυνατά χαρτιά η δημοτικότητα Τσίπρα και η...
εξωτερική πολιτική. Δυσαρέσκεια για οικονομία και μεταναστευτικό.
Αναλυτικά, στην έρευνα που έγινε για λογαριασμό του τηλεσταθμού ΣΚΑΪ, οι πολίτες δίνουν χαμηλό βαθμό στην κυβέρνηση για τις επιδόσεις της στα ζητήματα της οικονομίας, του μεταναστευτικού και της εγκληματικότητας, ενώ εμφανίζονται πιο ικανοποιημένοι από την εξωτερική πολιτική που ασκείται.

Παράλληλα, σε ποσοστό 68% εμφανίζονται υπέρ της επέμβασης της αστυνομίας στην Πρυτανεία, ενώ, ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δηλώνουν υπέρ σε ποσοστό 46,5%.


Θετικό το ταξίδι στη Μόσχα

Οι πολίτες ερμηνεύουν θετικά το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα, ενώ, εκτιμούν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Εξακολουθούν να θεωρούν τη στρατηγική διαπραγμάτευσης σωστή, ωστόσο, τα ποσοστά βρίσκονται σε πτώση σε σχέση με προηγούμενες έρευνες.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει το «δυνατό χαρτί» δημοσκοπικά, καθώς, η δημοτικότητά του παραμένει υψηλή.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: