20.4.15

Μπαλάφας: Ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα θα γίνουν...

Μπαλάφας: Ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα θα γίνουν
«Ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα θα γίνουν. Όταν πας στη μάχη, δεν συζητάς το...
μετά . Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει, τον πόλεμο τον χάνει. Εμείς δεν πάμε να πεθάνουμε, εμείς πάμε να κερδίσουμε τη μάχη, στη λογική του συμβιβασμού, τον οποίο έχουμε προδιαγράψει κι επιδιώκουμε», τόνισε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον "Βήμα FM", «στο φόρτε της μάχης δεν λες τι κάναμε όταν την χάσω. Κοιτάξτε ακούω όλο αν, αν, αν, ε τι θα κάνουμε; Δεν θα πάμε να αυτοκτονήσουμε στο Φάληρο, θα το παλέψουμε».

Ο κ. Μπαλάφας αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στους πιστωτές, κατηγορώντας τους ότι επιθυμούν την υποταγή και την παράδοση της Ελλάδας.

«Εγώ δεν θα το έλεγα έτσι και όπως ακριβώς είναι διατυπωμένο, δεν συμφωνώ. Η συνέντευξη λέει κι αυτό, αλλά ταυτόχρονα εκπέμπει μία σαφή συστράτευση όλου του δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ, στην μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην συμμετοχή συστράτευσης, στα πλαίσια της κυβερνήσεως, σε οποιαδήποτε περίπτωση», σημείωσε ο κ. Μπαλάφας και πρόσθεσε:

Είναι γεγονός, ότι όπως έχει λειτουργήσει και λειτουργεί πολλές φορές η Ε.Ε., αυτό πού επιδιώκουμε ως χώρα σήμερα, από το στυλ πού λειτουργούσε η Ε.Ε, όταν έβρισκε να κάνει, έρχεται σε σύγκρουση, είναι γεγονός, είναι σε διάσταση.

Δεν είχε μάθει σε σχέση με χώρες σαν την Ελλάδα, η Ε.Ε και η Ευρωζώνη, να το πω λιγάκι λαϊκά, να βγάζουν και γλώσσα κάποιοι.

Δεν νομίζω να εκπέμπει απειλή αυτή η τοποθέτηση, εκπέμπει μια διαπίστωση, λέει ότι ο συμβιβασμός που εμείς θέλουμε να κάνουμε, εμπεριέχει και στοιχεία δικιάς μας υποχώρησης, σε κάποια ζητήματα, μιας συνετής υποχώρησης , προβλέπει όμως και αμφισβήτηση πλευρών του στυλ και του περιεχομένου και της ουσίας λειτουργιών της Ε.Ε., έτσι το ερμηνεύω εγώ».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: