15.4.15

«Πυρά» αντιπολίτευσης κατά Φλαμπουράρη ...

...για τα περί δημοψηφίσματος...
Συντονισμένη επίθεση εναντίον του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη άσκησαν ΝΔ, "Ποτάμι" και ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις του περί ενδεχόμενου δημοψηφίσματος.

Αναφορικά με το...
ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε περίπτωση «κολλήματος» στη διαπραγμάτευση ο Αλ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι «για ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις για την πορεία της χώρας παρότι έχουμε την εντολή από τον λαό να μην υποχωρήσουμε στα θέματα αυτά, δεν θα ήταν κακό να ρωτήσουμε τον ελληνικό λαό». «Θα μπορούσαμε να το σκεφτούμε», είπε (αναλυτικά οι δηλώσεις του).

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης έκανε λόγο για «ομολογία αδιεξόδου» από την πλευρά της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Το δημοψήφισμα που σκέφτονται στελέχη της κυβέρνησης θα μετατρεπόταν ουσιαστικά σε δημοψήφισμα για παραμονή ή όχι στο ευρώ κι αυτό είναι κάτι που βρίσκεται έξω από την εντολή που πήρε η κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας σημειώσε ότι «ο Αλ. Φλαμπουράρης ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά με… δημοψήφισμα. Όπως είπε, αν τα πράγματα φθάσουν σε αδιέξοδο θα κληθεί ο λαός να πάρει τις αποφάσεις του. Να βγάλει δηλαδή ο λαός το φίδι από την τρύπα και να αποφασίσει αυτά που δεν θέλει να αποφασίσει ο κ.Τσίπρας και η αυτοπροσδιοριζόμενη ως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το ΠΑΣΟΚ, με τη Χαριλάου Τρικούπη να επικρίνει τον υπουργό Επικρατείας: «Άνετος, απλουστευτικός και αποκαλυπτικός, ως συνήθως, ο κ. Φλαμπουράρης-  που εκφράζει αυθεντικά, λόγω της θέσης του, τον κ. Τσίπρα - παρουσίασε σήμερα τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης που συμπυκνώνεται στις λέξεις 'έλα μωρέ, όλα θα γίνουν'». Και συμπληρώνει: «Το κρυφό χαρτί της κυβέρνησης μας λέει συνεπώς σήμερα ότι είναι το παιχνίδι με τη θέση της χώρας στο ευρώ και τελικά η έξοδος από αυτό αν χρειαστεί και ας όψονται οι κακοί Ευρωπαίοι. Μόνο που όμηροι δεν είναι οι Ευρωπαίοι, αλλά οι Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: