14.4.15

Συνεχίζεται η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ ...


 Στη δημοσιότητα δόθηκε BINTEO...

NEA ANAΡΤΗΣΗ


Την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ εκφράζουν με κείμενό τους οι καταληψίες, μετά την επιστολή των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου προς τον πρωθυπουργό για παρέμβαση ώστε να λήξει η κατάληψη. Παράλληλα, οι καταληψίες κοινοποίησαν βίντεο για να καταδείξουν ότι οι χώροι της πρυτανείας δεν έχουν υποστεί απολύτως καμία ζημιά. 

Από...
το πρωί οργανώνονται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα Προπύλαια.

Στο κείμενό τους, οι καταληψίες δηλώνουν ότι συνεχίζουν την κινητοποίηση σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας, καταφέρονται εναντίον του πρύτανη του ΕΚΠΑ και δίνουν απαντήσεις για τα περί «κινδύνου απώλειας ζωής λόγω χρήσης ναρκωτικών».


Οι ίδιοι κάνουν λόγο για ψέματα, προπαγάνδα, καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και ασφυκτική περικύκλωση της πρυτανείας από δυνάμεις της αστυνομίας και ζητούν την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων. 


Παράλληλα, οι καταληψίες κοινοποίησαν βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί χώροι γραφείων, καθώς και εξωτερικοί χώροι της πρυτανείας για να καταδείξουν ότι δεν έχουν υποστεί απολύτως καμία ζημιά. 


Όπως σημειώνουν, «σε αντίθεση με την κυρίαρχη προπαγάνδα που προωθούν τα αστικά ΜΜΕ και ο Πρύτανης, Θάνος Δημόπουλος, η κατάληψη είναι περιφρουρημένη με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά και με διαρκή παρουσία του φύλακα της Πρυτανείας. Αυτό το βίντεο αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των περιφρουρημένων χαρακτηριστικών της κατάληψης και οποιαδήποτε επιδιωκόμενη προβοκάτσια από τις πρυτανικές και αστυνομικές αρχές, θα πέσει στο κενό».




Την ίδια ώρα, προγραμματίζονται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα Προπύλαια (09:00) και στους συλληφθέντες από την κατάληψη στις 11:00 στην Ευελπίδων. Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια και μοτοπορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας.

____________________________

Αναλυτικά το κείμενο των καταληψιών είναι:

«Ενάντια στο ψέμα, την προπαγάνδα και την αστυνομοκρατία. Ενάντια στον αστυνομικό αποκλεισμό της πρυτανείας.

Ο λόγος που τους τρομάζει η πρυτανεία αλλά και όλα τα εγχειρήματα αλληλεγγύης και αντίστασης που αναπτύσσονται, είναι η διακίνηση ανατρεπτικών ιδεών και η εφαρμογή τους από το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους. Διακινητές ναρκωτικών είναι οι μπάτσοι και οι μαφιόζοι που έχουν μετατρέψει την περιοχή του κέντρου της Αθήνας σε κερδοφόρα επιχείρηση για τους ίδιους και τα συμφέροντα που υπηρετούν. Εγκληματίες και καταστροφείς το κοινωνικού πλούτου παραμένουν διαχρονικά οι λήσταρχοι του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου που παρασιτούν εις βάρος των εργαζομένων. Η κατειλημμένη πρυτανεία είναι η φωνή των απεργών πείνας και των δίκαιων αιτημάτων τους.

Θεωρούμε προσωπικά υπεύθυνο τον πρύτανη Δημόπουλο για οποιαδήποτε απόπειρα εκκένωσης της κατάληψης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρυτανεία αυτή το περασμένο φθινόπωρο κλείδωσε τους εργαζόμενους μέσα στο κτήριο επιβάλλοντας συνθήκες στρατοπέδου συγκέντρωσης. Είναι υπόλογοι με βάση της καταγγελίες του συλλόγου εργαζομένων ΕΚΠΑ, αλλά και της επιθεώρησης εργασίας ότι εξέθεσαν τους εργαζόμενους σε κίνδυνο ζωής με αυτές τις πρακτικές.

Απέναντι στη συκοφάντηση και το συνειδητό ψεύδος εκ μέρους των πρυτανικών αρχών και των ΜΜΕ που μιλούν για απώλεια ζωών από ναρκωτικές ουσίες -προϊόν της νοσηρής φαντασίας και της κακοηθείας τους- και επικαλούνται για λογαριασμό της κρατικής καταστολής τη θεωρία των δυο άκρων, αξιοποιώντας τις προκλήσεις και τις προβοκάτσιες φασιστοειδών.

Απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας που έχει στηθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο με την ασφυκτική περικύκλωση και αποκλεισμό της πρυτανείας από ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και ασφαλίτες με προσαγωγές και συλλήψεις, απαντάμε:


»ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»

πηγη left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: