21.4.15

Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Σαμαρά...

Αποστασιοποιημένα από την κεντρική γραμμή αντιπολίτευσης της Ν.Δ. εμφανίζονται τα περισσότερα στελέχη της που διετέλεσαν υπουργοί στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, αποφεύγουν να...
υποστηρίζουν συλλογικά τις πολιτικές εκείνης της κυβέρνησης και δείχνουν να ενδιαφέρονται μόνο για την υπεράσπιση της δικής τους πολιτικής όσο ήταν υπουργοί.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τον Αντώνη Σαμαρά αφού δεν μπορεί από μόνος του να υποστηρίξει την αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής που καταγράφει σε όλες τις δημοσκοπήσεις την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει μειωμένα ποσοστά αποδοχής.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει το εξής παράδοξο. Να χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό το οποίο δεν μπορεί να καρπωθεί η Νέα Δημοκρατία, όχι λόγω προτάσεων αλλά λόγω προσώπου.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος ακολουθεί δική του ατζέντα με δελτία τύπου και παρεμβάσεις, πολλές φορές παράλληλα με τη Νέα Δημοκρατία και η Ολγα Κεφαλογιάννη.

Υπερασπίζονται τις πολιτικές τους στα υπουργεία που κατείχαν και όχι συνολικά την κυβερνητική πολιτική της Ν.Δ...

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: