17.4.15

Πρύτανης ΕΚΠΑ: Δεν υπάρχουν φθορές εντός του κτιρίου...


Ανακοίνωση νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την επέμβαση...
Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί εντός του κτιρίου μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της πρυτανείας το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από 19 ημέρες κατάληψης.
Ο ...
κ. Δημόπουλος ανέφερε πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν υπάρχουν φθορές. «Αυτή την ώρα βρίσκεται η σήμανση εντός του κτιρίου και μετά θα μπουν οι υπάλληλοι να ελέγξουν τα χαρτιά, τους φακέλους και τους υπολογιστές. Πάντως, από την πρώτη εικόνα που έχουμε, δεν υπάρχουν ζημιές» τόνισε. 

Σχετικά με τις εκκρεμότητες του πανεπιστημίου που αναγκαστικά «πάγωσαν» λόγω της κατάληψης, δήλωσε ότι υπάρχουν διάφορες εκκρεμότητες, που έχουν καθυστερήσει και θα πρέπει να ιεραρχηθούν, ξεκινώντας από τις πιο επείγουσες. Λόγου χάρη, οι συμβάσεις που λήγουν για τη συντήρηση των ανελκυστήρων και της πυρασφάλειας, όπως είπε ο κ. Δημόπουλος. «Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να διεκπεραιώσουμε άμεσα» πρόσθεσε.

Για τη χρήση ναρκωτικών εντός της κτιρίου, όπως είχε αναφερθεί σε σχετική ανακοίνωση της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, κατά τη διάρκεια της κατάληψης, ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου σημείωσε ότι «είχαμε πληροφόρηση ότι γινόταν χρήση ναρκωτικών εντός του κτιρίου, καθώς χρήστες είχαν μπει στην πρυτανεία από αυτούς που συχνάζουν στη συγκεκριμένη περιοχή. Περιμένουμε το πόρισμα της σήμανσης».

 Πηγή: in.gr

Ανακοίνωση νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την επέμβαση στο ΕΚΠΑ


Η σημερινή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ συνιστά καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο οι αγώνες δεκαετιών του φοιτητικού και πανεπιστημιακού κινήματος, καθώς και της Αριστεράς, έχουν κατοχυρώσει και διαφυλάξει. Ως τέτοια είναι από μας καταδικαστέα.

Επιπλέον, το γεγονός ότι μόλις χθες ψηφίστηκε επί της αρχής (και σήμερα επί των άρθρων) ένα νομοσχέδιο που πραγματοποιεί μια βαθιά τομή σε προοδευτική κατεύθυνση για την ελληνική κοινωνία, δικαιώνει αγώνες χρόνων του κινήματος για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας.

Στον αντίποδα, θεωρούμε ότι η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής αποτελεί υποχώρηση προς τις πιέσεις και την τρομοϋστερία του συντηρητικού μπλοκ και των καθεστωτικών ΜΜΕ που με τέτοιες κινήσεις βλέπουν το δικό τους αυταρχισμό να δικαιώνεται.

Σε ότι μας αφορά, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή, για την επαναφορά, υπεράσπιση και διεύρυνση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η διαφύλαξή του, μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, παραμένει για μας υπόθεση του φοιτητικού κινήματος και της Πανεπιστημιακής κοινότητας, ακόμα και ενάντια σε κινήσεις που αντικειμενικά το υπονομεύουν. Η ανασυγκρότηση με μαζικούς κι αγωνιστικούς όρους του φοιτητικού κινήματος και της ακαδημαϊκή κοινότητας, με στόχο την ενδυνάμωση και υπεράσπιση του ασύλου είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Η διαφύλαξη του ασύλου, ωστόσο, δεν μπορεί να αφορά τις δυνάμεις καταστολής. Το δόγμα «Νόμος και Τάξη», της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό στις εκλογές της 25ης Γενάρη κι έτσι πρέπει να παραμείνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: