16.4.15

Ο Πανούσης, για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ...

BINTEO...


Σε λίγες ώρες θα τελειώσει η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Μιλώντας...
στο Mega, ο Γιάννης Πανούσης υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για μονομαχία της κυβέρνησης με τους αντιεξουσιαστές. Τόνισε επίσης ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και πως δεν θα γίνει η χάρη στους καταληψίες «να ηρωοποιηθούν με μια σύγκρουση» με την αστυνομία.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει ενδοκυβερνητικό πρόβλημα ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των καταλήψεων και των αντιεξουσιαστών, ο υπουργός απάντησε πως «δεν υπάρχει σύγκρουση με πρόσωπα», αλλά διαφωνία με ιδέες και απόψεις. Τόνισε δε πως η στάση της κυβέρνησης δεν στέλνει μήνυμα αδυναμίας και ανοχής.



Ο Γιάννης Πανούσης ενημέρωσε ακόμη πως συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και σημείωσε ότι η στάση της ΕΛΑΣ άλλαξε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Επιπλέον τόνισε ότι δεν είναι αποκομμένος από την κυβέρνηση κι έχει καθημερινά επαφή με τον πρωθυπουργό.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός επέρριψε ευθύνες και στις πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων καθώς, όπως είπε, δεν τολμούν να ανοίξουν κλειστές πόρτες αποθηκών οι οποίες καταγγέλλεται ότι λειτουργούν ως χώροι αποθήκευσης πυρομαχικών για τους εκάστοτε καταληψίες. «Αν κάθε πρύτανης υποχωρεί, φοβούμενος την κατάληψη, δεν μπορούμε να βάλουμε την αστυνομία έξω από κάθε γραφείο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφέρθηκε στις πιέσεις που φέρεται να δέχεται για να παραιτηθεί. «Καθημερινά, διάφορα blogs ανεβάζουν πράγματα για εμένα, όπως ότι θα μου σπάσουν το κεφάλι και ζητούν την παραίτησή μου. Ψυχικά θα μπορούσα να το κάνω, πολιτικά όμως, όχι. Όποιος φοβάται, μπορεί να κάνει πίσω. Εγώ ανέλαβα μια ευθύνη και θα την φέρω εις πέρας» τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν είναι πολιτικός καριέρας αλλά δέχτηκε να αναλάβει μια θέση που του εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: