10.4.15

Δεν ξέρω αν ο Βαρουφάκης κάνει αυτά που συμφωνήσαμε...

«Δεν ξέρω αν ο Βαρουφάκης κάνει αυτά που συμφωνήσαμε»Επιφυλακτική η Λαγκάρντ που ρίχνει "βόμβα" και για το ασφαλιστικό (BINTEO)...


Διπλή δήλωση… "βόμβα" με αποδέκτες την Ελληνική κυβέρνηση αλλά και...
τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη έκανε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο Κριστίν Λαγκάρντ.

Αρχικά, η «Σιδηρά» κυρία του ΔΝΤ ανέφερε πως ανησυχεί για το αν ο Γιάννης Βαρουφάκης θα εφαρμόσει αυτά που συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα στο ραντεβού που είχαν στην Ουάσινγκτον. «Είμαι ανήσυχη για το αν θα το κομμάτι της συζήτησής που κάναμε την Κυριακή του Πάσχα, θα υλοποιηθεί!» σημείωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ σε χθεσινή της συνέντευξη στο PBSBNewsHour.

Στη συνέχεια  Κριστίν Λαγκάρντ ρίχνει «βόμβα» και για το συνταξιοδοτικό τονίζοντας ότι δεν είναι βιώσιμο και υπογράμμισε παράλληλα πως ζητά άμεσες παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο ασφαλιστικό! «Το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο, επιβαρύνει την ελληνική οικονομία και πρέπει άμεσα να αναμορφωθεί» σημείωσε η Διευθύντρια του ΔΝΤ.

Επιπλέον, η Γαλλίδα πολιτικός άφησε σαφείς αιχμές και προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις σημειώνοντας ότι «υποχώρησαν» μπροστά στις συντεχνίες.

Παράλληλα, η  κ Λαγκάρντ, μιλώντας στο CNBC, δήλωσε ότι η Ελληνική κυβέρνηση  πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών της και χαρακτήρισε καταστροφικό το σενάριο του Grexit, ενώ αναγνώρισε ότι η νέα κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη λαϊκή εντολή.

«Πιστεύω ότι η κατάσταση θα είναι τρομερή για τους Έλληνες. Επίσης, τα τείχη προστασίας, η τραπεζική ένωση, η δυνατή δημοσιονομική ένωση, έχουν φέρει την Ευρωζώνη σε πιο ισχυρή θέση απ' ότι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η επικεφαλής του ΔΝΤ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
Δείτε το βίντεο...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: