20.4.15

Στην Αθήνα για το μεταναστευτικό...


Την Αθήνα επισκέπτεται την Παρασκευή ο Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπολος και θα έχει σύσκεψη με τους...
συναρμόδιους υπουργούς για το μεταναστευτικό ζήτημα.
Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Παρασκευή ο Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας  Δημήτρης Αβραμόπολος όπου θα έχει σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο ίδιος συνάντησε σήμερα τον πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.
Ο Επίτροπος ενημέρωσε τον κ. Θεοδωράκη για τη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο Λουξεμβούργο με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ, παρουσία και του ίδιου του Επιτρόπου για τα θέματα Μετανάστευσης, προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της οξυμένης κατάστασης με τα κύματα των μεταναστών.

Βασικό θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής είναι η διάσωση και η φροντίδα των μεταναστών. Ακόμη, ανέφεραν στη συζήτησή τους την ανάγκη πίεσης των χωρών που περιβάλλουν την Ευρώπη να συγκρατήσουν τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε στον Επίτροπο για το πρόσφατο ταξίδι του στη Μυτιλήνη, και πάνω σ αυτό ανέφερε πώς πρέπει να γίνουν πολλά με σκοπό οι χώρες που βρίσκονται στα σύνορα της ΕΕ να μην μετατραπούν σε  «αποθήκες ανθρώπων» και οι θάλασσές μας υγρά νεκροταφεία για τους χιλιάδες των προσφύγων που αναζητούν εναγωνίως μια καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή.

Ο κ. Αβραμόπουλος με τη σειρά του συμφώνησε με τον πρόεδρο του Ποταμιού ότι οι μέρες αυτές είναι κρίσιμες ώστε να «ληφθούν αποφάσεις και να δράσουμε αποτελεσματικά ώστε να αποτρέψουμε νέες τραγωδίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: