16.4.15

Κυρία Χριστοδουλοπούλου, θα σας προστατέψω, ως γυναίκα…

Ο Φελέκης (όχι αυτός που λέμε γαμώ το φελέκι μου. Ο άλλος, ο Νίκος) πήγε να την διακόψει, την ώρα που εξηγούσε τι συμβαίνει με τους πρόσφυγες στο Αιγαίο, η υπουργός διαμαρτυρήθηκε και…
η Στάη προσφέρθηκε να την προστατέψει «ως γυναίκα».

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, παρά τη δυσφορία για την διακοπή, είπε πως δεν το έχει ανάγκη κι έδωσε ένα δυο ενδιαφέροντα στοιχεία για τους πρόσφυγες.

Πρώτον, οι πρόσφυγες, οι περισσότεροι, προέρχονται από την Συρία. Αυτήν την εποχή δεν έχουν σχέση με τους μετανάστες και σύμφωνα με το νόμο – που εφάρμοζε και η προηγούμενη κυβέρνηση – δεν οδηγούνται σε κέντρα κράτησης.

Δεύτερον, όσον αφορά τον διαχωρισμό από τους μετανάστες, αλλά και την ταξινόμησή τους είπε, πως σχεδόν όλοι όσοι προέρχονται από τη Συρία φέρουν μαζί τους ταξιδιωτικά έγγραφα, διαβατήρια, ταυτότητες και λοιπά, γιατί επιδιώκουν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο και τους συμφέρει να έχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους.

Τρίτον, ότι στην Συρία δεν υπάρχει πια κράτος και αυτό που ωθεί τους κατοίκους της χώρας να φεύγουν, είναι η «απώλεια προσδοκίας»… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: