14.4.15

Ελεύθερος ο Μπερλουσκόνι...

 Ελεύθερος ο Μπερλουσκόνι
Δικαστήριο του Μιλάνου αποφάνθηκε σήμερα ότι επίσημα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέτισε την ποινή του για διαφθορά στην υπόθεση της...
Mediaset. Έτσι, ύστερα από δέκα μήνες εναλλακτικής ποινής σε κέντρο παροχής βοήθειας προς υπερήλικες θα μπορεί πλέον να μετακινείται χωρίς κανενός είδους περιορισμό.   
Τον Αύγουστο του 2013 το ανώτατο δικαστήριο επικύρωσε την ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, για παράνομη αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ωστόσο, τα τρία πρώτα χρόνια της ποινής «σβήστηκαν» από αμνηστία και ο Μπερλουσκόνι ζήτησε και πέτυχε να προσφέρει εθελοντική εργασία, μια φορά την εβδομάδα, για το ένα έτος που είχε απομείνει. Η εναλλακτική ποινή έληξε τον Μάρτιο, καθώς πέτυχε την περαιτέρω μείωσή της κατά 45 ημέρες.  
 Παράλληλα, ο αρχηγός της Forza Italia έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητώντας να του επαναξεσφαλισθεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Σύμφωνα με αναλυτές, σε περίπτωση θετικής δικαστικής ετυμηγορίας δεν αποκλείεται να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος του Μιλάνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: