6.4.15

Μαρόκο: Σε κρίσιμη κατάσταση ο μοναδικός επηζών σπηλαιολόγος...

... της τραγωδίας στον Άτλαντα...


Ο Χουάν Μπολιβάρ, ο μοναδικός σπηλαιολόγος που κατάφερε να επιβιώσει για αρκετές ημέρες σε...
μια χαράδρα στον Άτλαντα, έφτασε το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα σε ιδιωτική κλινική στην πόλη Ουαρζαζάτ στο νότιο Μαρόκο.


Ο 27χρονος Μπολιβάρ, αστυνομικός στο επάγγελμα έφτασε σε κομβόι και με τη συνοδεία χωροφυλάκων σύμφωνα με ένα φωτογράφο AFP. Είχε δεμένα με επιδέσμους τα μάτια και τα πόδια, και μεταφέρθηκε με φορείο στο εσωτερικό της ιδιωτικής κλινικής

Ο Χουάν Μπολιβάρ είναι ο μόνος επιζών ενός τραγικού δυστυχήματος στο βουνό όπου σκοτώθηκαν δύο άλλοι σπηλαιολόγοι οι οποίοι εγκλωβίστηκαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες στο κάτω μέρος μιας χαράδρας, σε βάθος 400 μέτρων με πολύ δύσκολη πρόσβαση.

Ο Χοσέ Αντόνιο Μαρτίνεζ είναι ο σπηλαιολόγος που εντοπίστηκε νεκρός την Κυριακή, σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, που νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν επιβεβαιώσει το θάνατο του Γουστάβο Βίρες δικηγόρου και βετεράνου σπηλαιολόγου.

Σύμφωνα με την ισπανική δημόσια τηλεόραση, που επικαλείται τις δυνάμεις διάσωσης ένας από τους τρεις άνδρες γλίστρησε πάνω σε ένα κομμάτι πάγου και αυτό προκάλεσε την πτώση και των τριών σπηλαιολόγων στη χαράδρα της οροσειράς του Άτλαντα...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: