24.4.15

Σκουρλέτης: Συμφωνία που θα μας επιτρέπει να είμαστε όρθιοι ...

«Νομίζω ότι πλησιάζουμε προς το τέλος πια αυτής της φάσης, υπάρχει πια η ανάγκη, μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα μας επιτρέπει να είμαστε όρθιοι εφαρμόζοντας ένα...
πρόγραμμα που δεν θα είναι μνημόνιο, δηλαδή όχι άλλα μέτρα, όχι μείωση συντάξεων/μισθών», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας, στον "Αlpha 98,9".

Για τη στάση της αντιπολίτευσης ο υπουργός Εργασίας είπε ότι «εδώ μας ασκούν κριτική καθημερινά όλους αυτούς τους μήνες, έχουν πλήρως ταυτιστεί με την πλευρά των δανειστών. Δεν έχει υπάρξει περίοδος που η αντιπολίτευση να ασκεί μια τόσο αντεθνική πολιτική.Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι απέτυχε αυτό το πρόγραμμα και πρέπει να εγκαταλειφθεί».


Αναφερόμενος στους δανειστές είπε πως «είναι φανερό ότι όλο αυτό το διάστημα υπήρχαν δυνάμεις που ήθελαν να τορπιλίσουν αυτή τη διαδικασία, προσπαθούσαν να την εντάξουν σε λογική συνέχειας των προηγούμενων συζητήσεων».

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι απέτυχε αυτό το πρόγραμμα και πρέπει να εγκαταλειφθεί.



«Αλίμονο αν συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση. Τα τελευταία χρόνια διέλυσαν τα πάντα στα εργασιακά. Επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε την έννοια του κοινωνικού διαλόγου και των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε τα στοιχειώδη που βρίσκονται στον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Τάχιστα πρέπει να αποκαταστήσουμε τη ζημιά που είχε γίνει», συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, ο ίδιος επισήμαινε ότι «τα έργα και οι ημέρες του δικομματισμού ήταν ταυτισμένες με τακτικές φορολογικής ασυλίας. Από εμάς τις τελευταίες μέρες υπάρχουν δείγματα γραφής που είναι εντελώς καινούρια για την ελληνική κοινωνία».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «αυτό είναι σε άμεση συνάρτηση με την πιθανότητα να συμφωνήσουμε κάπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: