22.4.15

Αποκρουστικό βίντεο αλόγιστης βίας...

...σε μετανάστη προς απέλαση από αστυνομικούς (BINTEO)...
Συγκλονιστικό βίντεο καταγράφει τέσσερις αστυνομικούς στην Ισπανία να ξυλοφορτώνουν άγρια μετανάστη από...
τον Άγιο Δομήνικο μέσα στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια βίαιης απέλασης.

Με βρισιές και άγριο ξύλο τρεις άντρες αστυνομικοί και μια γυναίκα τον αναγκάζουν βίαια να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο παρά τη θέλησή του για απέλαση.

Η απάνθρωπη συμπεριφορά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια μαζικών απελάσεων έχει καταγγελθεί από ανθρωπιστικούς φορείς και αντιρατσιστικές οργανώσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος είχε μεταφέρει πέρσι «την καταγγελία του Σουφιάν Χαγιάτ του Ρουσέν, με αριθμό κρατούμενου στην Αμυγδαλέζα 2066, 9Β-2. Αφορά στην μαζική απέλαση με πτήση τσάρτερ την Κυριακή 19 Γενάρη , πενήντα περίπου μεταναστών από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Αμυγδαλέζας και εννέα από Ισπανία».

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο Σουφιάν Χαγιάτ πέρσι τον Ιανουάριο «κάθε ένας από εμάς είχε χειροπέδες και στα δύο χέρια από την ώρα που μας πήραν από Αμυγδαλέζα ακόμη και μέσα στο αεροπλάνο μέχρι που αυτό προσγειώθηκε στην Λαχώρη στις 20/1 στις 8πμ. Οι αστυνομικοί μας χτύπησαν πολύ για να μπούμε μέσα στα λεωφορεία. Μας χτυπούσαν και μέσα στο αεροδρόμιο. Μας κουβάλησαν και μας έσυραν για να μπούμε μέσα στο αεροπλάνο. Εμείς δεν υπογράψαμε για να φύγουμε. Για μένα υπέγραψε ο αστυνομικός που με μετέφερε. Η πρεσβεία του Πακιστάν συνεργάστηκε και έδωσε τα χαρτιά μας ενώ εμείς δεν θέλαμε. Όταν φτάσαμε στη Λαχώρη το μαρτύριο συνεχίστηκε με την Αστυνομία Μετανάστευσης του Πακιστάν να μας ζητάει λεφτά για να μας αφήσουν να βγούμε έξω. Μας πήραν με το ζόρι ότι είχαμε επάνω μας. Μας άφησαν μετά από τέσσερις αφού δώσαμε ότι λεφτά είχαμε».

Δείτε το βίντεο...

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: