13.4.15

Αγώνας δρόμου...

Σε έναν ανεπανάληπτο αγώνα δρόμου επιδίδεται πλέον η κυβέρνηση από τη Δευτέρα του Πάσχα με ορίζοντα την επανέναρξη των συνομιλιών με τους εταίρους την προσεχή Τρίτη αλλά και τη συνεδρίαση του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα.

Η...
επόμενη ημερομηνία-φωτιά για την ελληνική κυβέρνηση εκτός από εκείνες της διαπραγμάτευσης και του Eurogroup είναι η ημερομηνία για την αποπληρωμή της επόμενης δόσης προς το ΔΝΤ, ύψους 747 εκατ. ευρώ στις 12 Μαΐου.

Τα εμπόδια στη διαπραγμάτευση σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει είναι το δημοσιονομικό κενό, η αύξηση του ΦΠΑ καθώς και οι ιδιωτικοποιήσεις ενώ δεν έχει καταστεί σαφές τι μέλλει γενέσθαι με τις απολύσεις που ζητούν οι θεσμοί. Από την πλευρά της κυβέρνησης ως "κόκκινη γραμμή" θεωρείται το συνταξιοδοτικό, με ενδεχόμενες μειώσεις να χαρακτηρίζονται απαγορευτικές από κυβερνητικά στελέχη.

Το κλίμα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς δυναμιτίζεται από δημοσιεύματα όπως αυτό της Frankfurter Allgemeine που προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών...

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: