4.4.15

Η πόλη μας η κουρελού...


Τραπεζάκια (όλο και πιο) έξω, κάτω από το βράχο της Ακρόπολης.
ΒΙΝΤΕΟ...
Το θέμα παράνομης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και αυθαιρεσιών στην πόλη της Αθήνας δεν είναι ούτε καινούργιο ούτε περιορίζεται μόνο κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους. Ο ...
δημόσιος χώρος καταπατάται συστηματικά από λογής επιχειρήσεις, κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέρις, κ.λπ.). Η Ανοιχτή Πόλη έθεσε το ζήτημα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων την Πέμπτη 2 Απριλίου.
Η καταπάτηση του δημόσιου χώρου και οι αυθαιρεσίες είναι σύνηθες φαινόμενο στην πόλη της Αθήνας. Το θέμα, όμως, γίνεται ακόμα πιο κραυγαλέο όταν αυτού του είδους οι αυθαιρεσίες παρατηρούνται δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης, κάτω από τον "ιερό βράχο" και στην Πλάκα, αλλοιώνοντας το τοπίο και προσβάλλοντας ταυτόχρονα κάθε αισθητική.

Και όλα αυτά επειδή δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να εφαρμοστούν εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, που είναι και η αρμόδια αρχή με βάση το νόμο, σχετικές διατάξεις και αποφάσεις.


Η ζωή των κατοίκων των περιοχών αυτών δυσχεραίνεται, ενώ οι τουρίστες αντικρύζουν πριν μπουν στο Μουσείο της Ακρόπολης και πριν επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους μια απέραντη εμποροπανήγυρη και ποικιλόμορφες κατασκευές προστασίας του υπαίθριου χώρου των εστιατορίων και καφέ, που πλήττουν κάθε έννοια αισθητικής.


«Μοναδική αυθαιρεσία» χαρακτήρισε το φαινόμενο ο ίδιος ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, μιλώντας για "αετονύχηδες, αεριτζήδες και ασυνείδητους", αλλά και για και "υπόκοσμο" που εκμεταλλεύεται τις περιοχές του Μακρυγιάννη και της Πλάκας.


Η δημοτική αρχή υπεύθυνη να εφαρμόσει το νόμο


Στο πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου, στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, δεν μιλάμε για κάποιες απλές παραβιάσεις στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, υπάρχουν ολόκληρες μεταλλικές κατασκευές, αλλά και μια ολόκληρη αγορά πάνω στο δρόμο με κάθε λογής προθήκες και εμπορεύματα.

Ο ιστορικός πεζόδρομος, ελλείψει ελέγχου και μετά τη διάλυση της δημοτικής αστυνομίας, δεν είναι πια πεζόδρομος. Μετατρέπεται σε χώρο πάρκινγκ μοτοσικλετών, διέλευσης και σταύθμευσης αυτοκινήτων.

Διαβάστε ολόκληρο το κειμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: