9.4.15

Κατρούγκαλος: Κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι η Ελλάδα είναι ανεξάρτητο κράτος...

Κατρούγκαλος: Κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι η Ελλάδα είναι ανεξάρτητο κράτος"Κάποιοι Ευρωπαίοι έχουν ξεχάσει ότι η Ελλάδα είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και ότι μπορεί να επιδιώξει...
να έχει καλές σχέσεις με άλλες χώρες", τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφορικά με τα σχόλια που προκάλεσε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία.

Σε συνέντευξη στο Russian Today, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι στόχος του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα είναι οι δύο χώρες να δώσουν μία ώθηση στις οικονομικές τους σχέσεις. «Οι δύο ηγέτες μίλησαν σχεδόν τρεις ώρες σε πολύ φιλικό κλίμα», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα θα συμβάλλει για τη δημιουργία καλύτερων σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πως θα το πετύχει αυτό;», ρώτησε ο δημοσιογράφος τον υπουργό.

«Η Ελλάδα γεωπολιτικά ήταν ανέκαθεν μία γέφυρα ανάμεσα στην Ανατολική και τη Δυτική Ευρώπη. Παραδοσιακά έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τη Ρωσία και ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. Η κυβέρνησή μας θεωρεί ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία ήταν αντιπαραγωγικές. Έτσι θεωρούμε ότι μπορούμε να συμβάλουμε ώστε Ρωσία και ΕΕ να βγουν από τον φαύλο κύκλο των κυρώσεων, ο οποίος ουσιαστικά είναι ένα είδος αναβίωσης του Ψυχρού Πολέμου. Μπορούμε να συμβάλουμε ώστε να δημιουργηθούν νέες σχέσεις με βάση την ειλικρίνεια, την κατανόηση και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της εθνικής ακεραιότητας όλων των ευρωπαϊκών κρατών», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ερωτηθείς για τα σχόλια των Διεθνών Μέσων Ενημέρωσης και των Ευρωπαίων για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μόσχα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπογράμμισε:

«Φαίνεται ότι ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι αλλά και κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν ξεχάσει ότι η Ελλάδα είναι ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος που πρέπει να έχει καλές και ειλικρινείς σχέσεις με τις άλλες χώρες. Είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά εκτός από το σπίτι μας, είναι καλό να έχουμε και καλές σχέσεις με τους γείτονές μας. Και η Ρωσία είναι μία μεγάλη χώρα, είναι μία χώρα με την οποία έχουμε ιστορικούς δεσμούς φιλίας. Τι πιο φυσιολογικό από το να αναβιώσουμε αυτές τις καλές σχέσεις;»...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: