9.4.15

Η Ρωσία δεν είναι ευκαιριακή, αλλά στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα...

Τσίπρας: Η Ρωσία δεν είναι ευκαιριακή αλλά στρατηγική επιλογή για την ΕλλάδαΜήνυμα ότι η Ρωσία δεν είναι μια ευκαιριακή, αλλά στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα σε θέματα ενέργειας και ανάπτυξης, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάλεξή του στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.
Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για... «πολύ σημαντική ημέρα αναζωογόνησης της σχέσης των δύο χωρών όχι γιατι σύμφωνήσαμε σε όλα ή κλείσαμε όλες τις συμφωνίες αλλά με τον Πούτιν είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση για θέματα συνεργασίας».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη δημιουργία του ελληνικού αγωγού για τη μεταφορά Ρωσικού αερίου αλλά και στους τρόπους που βρέθηκαν προκειμένου να γίνει υπέρβαση στο θέμα του εμπάργκο.

Οι δύο χώρες μας έχουν επιβιώσει από τον τρομακτικό πόλεμο αλλά ποτέ δεν ήμασταν σε διαφορετικές στρατόπεδα ακόμα και όταν η Ρωσία πρέσβευε διαφορετικές ιδεολογικές προοπτικές, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Πρέπει οι ιστορικές σχέσεις να αποτελούν σημείο αρχής για σημαντικά βήματα αναβίωσης των διμερών σχέσεων μας, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως «ο μόνος τρόπος είναι να το δούμε είναι να γίνει με ειλικρινή και διάφανο τρόπο χωρίς τα λάθη των προκατόχων. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείες για τι το μπορούμε να κάνουμε. Δεν πρέπει να υποσχόμαστε και να παραδίδουμε λιγότερα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις φοιτητών ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κάτασταση πριν από πέντε χρόνια και έχει προοπτικές ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι αν προχωρήσουμε τις συνεργασίες με άλλες χώρες της περιοχής θα μπορέσουμε να προσκαλέσουμε επενδυτές.

«Κάποιες υποσχέσεις θα εφαρμοστούν πολύ σύντομα ανεξάρτητα από τις πιέσεις των δανειστών» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δήλωσε, επίσης, πεπεισμένος ότι θα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα στα οικονομικά προβλήματα από την εφαρμογή πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής γιατί η εξωτερική πολιτική θα ωφελήσει έμμεσα την οικονομία

«Είμαστε έτοιμοι να σπείρουμε τώρα και να συλλέξουμε τους καρπούς το επόμενο διάστημα» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: